• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.06)
rick and morty
alkollü bilim adamı rick ve torunu morty'nin galaksiler ve gezegenler arası maceralarını anlatan animasyon türünde bir dizi.


  1. 2. sezona başlamaya kıyamıyorum.sadece fazlasıyla harika bir dizi.
  2. ard arda izleyince kafa yapan çizgi dizi.
    lera
  3. senaryosuyla kafa yapan çizgi film. bir çizgi filmden daha fazlası. özellikle konsepti muazzam hiçbir zaman sonu gelmeyecek binlerce sezon devam edebileceği bir konsepti var. paralel evrenler, kara delikler, solucan delikleri her şey o kadar iyi düşünülmüş ki sadece izlemiyorum bittikten sonra birde hayal ediyorum.
  4. 2016 icerisinde 3. sezonuna 14 bölümle dönüş yapacağı duyurulan müthiş çizgi dizidir. göndermeleriyle ve kurgusu ile çoğu zaman güldürüp bazen de ağlatır. ayrıca s01e06'yı mazzy stars- look on down from the bridge ile kapatmıştır.

    !---- spoiler ----!

    "wubba lubba dub dub"

    !---- spoiler ----!
  5. hazırlayanların hangi kafada oldukları aşikar. müthiş bir dizi, izlerken gülmemeniz imkansız. her fikir ile dalga geçebilecek kapasitede adamlardan bahsediyoruz. birçok göndermeyi fark etmemiz basit olsa da bazı mesajlar alttan alttan veriliyor. bence en güzel eleştiri, din eleştirisiydi. izlemenizi tavsiyer ederim.

    !---- spoiler ----!

    koca kafalar dünyayı basıyordu ve insanlar hemen cemaat kurup o koca kafalara tapıyorlardı.

    wubba lubba dub dub (ironi)

    !---- spoiler ----!
  6. dehşet bir hayal gücüyle ortaya konmuş, her bölüm sonunda yüreğinizde kelebek kanatlı inekler uçuşturan, yine de ucuz romantizme pabuç bırakmayan naif mutluluk/üzüntülerle bezeli çizgi dizi.

    eleştirim ise karakterler noktasında olacak. morty'nin ailesi (ilk sezon açısından) neredeyse hiç tanıtılmadı. evet anne babalarının hayata dair hayal kırıklıkları, ablasının çaresizce mutluluk arayışı gibi birkaç enstantane yansıtılmış, fakat futurama'daki gibi her biri kendi rayına oturgan bir karakter anlayışı, bu anlayıştan doğan ne reel bir evrendeymişsiniz hülyası (futuramada!?) ne de bu dünyaya tutulup kalma maalesef bu dizide pek yok.
  7. yüksek hayal gücü ürünü çizgi dizi.rick zeki dedemiz morty okulunda başarısız torunu oluyor.bilimin konu alındığı popüler olan her şeye inception filmine bile gönderme yapan tatlı hatta tatliş el bebek gül bebek dizimiz.
  8. işte bu çok değişik bir şey. komedi diye izleyip kahkaha atıyorsun, ince espirilerde pis pis sırıtıyorsun sonra da hiç beklemediğin anda bam diye suratının ortasına tokat yemiş gibi kalıyorsun. her bölümünü defalarca izledim. gönül rahatlığıyla izlediğim diziler arasında açık ara en iyisi olduğunu söyleyebilirim.

    şu da ontolojik sorunlar çeken arkadaşlara gelsin.

    ekleme: bu'nu da koymazsam olmazdı.
  9. 3. sezonda tek sayılı bölümler süperken çift sayılı bölümler genel olarak sıkıcıydı. bilerek yapıyor olabilirler.
  10. dizinin bir bolumunde gecen Szechuan sos 1998'den sonra ilk kez tekrar piyasaya surulmus ve amerika'daki belli mcdonals subelerinde bir gunlugune satisa cikmistir. yogun ilgi goren sosu almak icin saatlerce sirada beklemis fanboylar. cok ilginc bir pazarlama teknigi olmus. hatta ebay'de sosu araba karsiliginda satanlar var.

    kaynak