1. brando sonrası dönemin, stella adler ve actors studio elinden çıkma nadir değerlerinden, italyan asıllı abd'li oyuncu ve yönetmen.

    tıpkı ekürisi al pacino gibi 70'lerden 90'lara en verimli çağını yaşamış fakat son çeyrek yüzyılda dişe dokunur bir rol bulamamış büyük oyuncunun önemli filmleri arasında Mean Streets, The Godfather Part ii, Taxi Driver, 1900, The Deer Hunter, Raging Bull, The King of Comedy, Once Upon a Time in America, plase ve yan rollerde Falling in Love ve Brazil; kronolojik devam edelim, Angel Heart, The Untouchables, Midnight Run, gizli hazine Stanley & iris; Goodfellas, Awakenings, Backdraft, Cape Fear, Mad Dog and Glory, kendi yönettiği bir başka hazine A Bronx Tale; heat, yine yan rollerde sleepers ve jackie brown; Analyze This ve Analyze That, Meet the Parents, Silver Linings Playbook, eğlencelik Last Vegas ve Grudge Match sayılabilir.

    pacino'nun aksine, bir başka büyük jack nicholson gibi, komedi yeteneğini de sıkça göstermiş ve tür yelpazesini olabildiğince geniş tutmuştur. tribeca film festivali'ni sektöre kazandıran da odur. şaşılacak bir istatistik olabilir fakat ödül törenlerinden de çoklukla eli boş dönmüştür, şurada listesi görülebilir.

    1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
  2. zamanında karayip korsanları filminin tutmayacağını düşündüğü için kendisine sunulan jack sparrow karakterini reddeden aktör.
    şimdi bakınca oha adam zaten çok yaşlı demeyelim çünkü filmin senaryosu 90'lı yılların başında yazılmış ve ama disney tarafından tutmayacağı düşünülerek ve ellerinde başka iş olduğundan reddedilmiş. tabi sonradan şartlar ve fikirler uyunca seri olarak çekilmiş ve gişede ortalığı alt üst etmiştir.