1. mehmet genç adlı kişinin büyük oranda internet üzerinden aldığı bağışlarla, çok düşük maliyete (günlük 10$ gibi) otostop, couchsurfing vb. ile gezdiği ve video-resim paylaştığı sayfa.

    Kendisi şu anda 4 aydır meksika'nın altını üstüne getirmekte ve aylık 2bin tl gibi bir harcama ortalaması var.

    bu da Ümraniye'den Meksika'ya yolculuğu

    ayrıca (bkz: facebook sayfası )
  2. takipçi sayısı arttıkça küçük bağışlardan çok, canon - columbia gibi büyük sponsorluklar almasıyla yolcuğunu hem daha iyi hem daha kapsamlı sürdürmektedir.

    şu sıralar venezuela da... bundan önce amazonda yerliler arasındaydı mesela... güney amerikanın altını üstüne getirdi.

    venezuelanın doğal güzelliklerinin yanında toplumsal hayatı, ekonomik kriz sürecini falan da anlatıyor. venezuelayla ilgili haber sitelerinde dolaşan 1 hamburger 500 lira! gibi asparagas haberlerin aslını astarını anlattı geçenlerde mesela... tamam ekonomik kriz var da prim yapmayın bundan der gibi...

    her gün ilgiyle okuyorum, çektiği muhteşem fotoğraflara bakıyorum. hayır canım kıskanmıyorum....
  3. dünya turuna çıktığından beri biriktirdiği yol hikayelerini bir kitapta toplamaya karar verdi. önümüzdeki günlerde, anlaştığı ephesus yayınları sayesinde kitabı da artık raflarda olacak rotasız'ın. aşağı yukarı yola çıktığı zamandan beri takip ediyorum kendisini; oldukça hırslı biri. kimi zaman takipçilerinin acımasız yorumlarına da maruz kalıyor fakat o engelleyerek kendince bir çözüm bulmuş; bulduğunu söylüyor. bir ara canlı yayınlar yapardı ama son zamanlarda denk gelmedim. yine o'nun sayesinde tanıdığım gürkan genç bana çok daha samimi geliyor; kırılmasın rica edeceğim...
  4. en son yorumu yine ben yapmışım ve yine bir kitap yorumu ile geldim. mehmet ikinci kitabını da tamamlayıp imzalamaya başladı bile, türkiye 'ye temelli gelmese bile bu kitap için geldiği aşikar.. bana nedense, çarçabuk gezip bir an önce kitap yazmanın derdine düştü gibi geliyor.. hani yazmak, biraz daha olgunluk gerektirir gibi bir düşünce içindeyim her zaman.. tam da geçen sene bu zamanlar çıkarmış ilkini ki bu hissimi doğruluyor sanırım.. yolu yine de açık olsun..