1. ucuzdur ancak gideceğiniz şehirde uçağın iniş yapacağı havaalanına dikkat etmek gerek. zira 2 saatlik uçuş sonrasında gitmek istediğiniz yere ulaşmak için trafik yoğunluğu olmaksızın 1,5 saat kara yolculuğu yapmak zorunda kalabilirsiniz. pek tercih edilmeyen havalimanlarını kullanırlar. bu şekilde maliyetlerini düşürüp üzerine gelir elde ederler ve 3-4 pet şişe su parasına uçak bileti satabilirler.

    hava muhalefeti olmazsa pek rötar yapmaz. uçak hızlıca dolar ve havalanır. yeterli yolcu olmazsa uçuşu iptal edip, "yolcu yok o yüzden gitmiyoruz." diye açıklama da yapabilirler.
    arnis
  2. utanmasalar otobüslerde-minibüslerde olduğu gibi ayakta yolcu alımına başlayacak avrupanın en büyük havayollarından birisi. tabi ki bu büyüklük, kalite odaklı değil, zaten birbirine mesafe-süre açısından yakın olan avrupa şehirlerini, genellikle günübirlik iş seyahatleri ve haftasonu tatilleri için en uygun fiyatlara sahip seyahat firması olması.

    back-packer'ların da haliyle tercihi olan firmada yukarıda da bahsedildiği gibi dikkat edilmesi gereken, uçuşları yaptıkları havaalanları.
    kimbo
  3. dikkatli olmazsanız uçuşları çok pahalıya patlayacak low-cost havayolu şirketi. aklınızda bulunması gerekenler:

    - uçuştan önce mutlaka online check-in yapın (uçuştan bir hafta önce falan açılıyor) ve boarding pass'inizin çıktısını alın. bu çıktı biletiniz yerine geçiyor ve bunu unutup havaalanında almaya kalkarsanız uçuş biletinizin bir kaç katını ödemek zorunda kalmanız mümkün.

    - avrupa birliğine üye bir ülke olmadığımızdan, uçuştan önce ryanair kontuarından 'document/visa checked' damgası basılması gerekiyor. bu işlemi yapmazsanız uçağa alınmazsınız.

    - bagaj ağırlığınıza ve el boyutu bagajı için belirtilen boyutlara riayet edin. bagaj ücreti bilete dahil değil. mutlaka biletinizi satın alırken ekleyin. 15 kg ve 20 kg seçenekleri mevcut. bavullarınızın ağırlığına göre seçim yapın. yoksa kg başına 10 euro/pound ödemek zorunda kalırsınız. bagaj ağırlığınız planladığınızdan farklı olursa, uçuştan iki saat öncesine kadar değiştirmek mümkün.
  4. glasgow-londra biletini 2010 yılında 4 euroluk super discount kampanyalarına denk geldiğim için almıştım. çok da kötü bir yolculuk değildi, en azından bizim iç hatlarda onur veya atlas air'de iki büklüm oturduğumuzdan kötü değildi.
  5. indiginiz havalimanlarinin konumlari nedeniyle en az 10-15 euro ekstra gider yazmak gerekmekte. onun disinda bir falsosunu görmedim simdiye kadar.

    almanya'dan arada bir sirtimda bir canta ile selanik havalimanina gider, oradan da otobüsle istanbul'a ailemin yanina gecerim. yunanistan'a oldukca uygun biletler var avrupa'nin her kösesinden. amac türkiye'ye gitmek de olsa 2-3 gün ayirip atina üzerinden geze geze gitmenizi tavsiye ederim. 5-10 euro verip otostopla epey bir yol gidebilirsiniz. malum komsuda durum vahim.

    yukarida them bones'un tavsiyeleri de muhakkak dikkatle okunmali.
  6. artık eskisi kadar ucuz degil. nerede o 0,25lik biletler.