• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (2.83)
sadece aptallar 8 saat uyur - erdal demirkıran
aklı başında olan hiçbir insan, ömrünün üçte birini yastığa bağışlamaz.

bu kitap,
"erişkin bir insan günde en az 8 saat uyumalıdır." palavrasını ve / veya önyargısını kırarak 8 saat uyumanın bir alışkanlıktan ibaret olduğunu öğretmektedir. 4 saat uyuyarak 8 saat uyumuş gibi zinde uyanmayı da anlatan kitap, bunun nasıl yapılabileceğini öğretmektedir.


  1. lisedeyken bir arkadaş bu kitap elinde sırada uyuyarak kitaba isyan ettiği için kitabın ismi aklımda kalmış. ayrıca uyumaya aptallık diyen adama güvenip de kitabını falan okumam. uyku kadar güzel kaç tane şey var ki şu hayatta.
  2. ne tatlı bir kitapmış. böyle şamatacı yaygaracı kitaplara bayılıyorum. herkesin hayatla ilgili çok harika, muhteşem üstü yorumu var. bu yorumlarını biz gariban insancıklara para karşılığı satıyorlar. şöyle yaparsınız şöyle olurcular çağı ne zaman bitecek?
  3. ergenliğimin aptal zamanlarında alıp okumuştum. okunmasını tavsiye etmem. zaman kaybı.

    yazara göre 60 yıl yaşayan biri aslında 40 kıl yaşamış oluyormuş. çünkü 20 yılını yastığa hediye etmiş uykucu kardeşleri. iyi güzel tamam da belki bizim 60 yıl diye tabir ettiğimiz ömür aslında 40 yıldır^::)^

    ayrıca insan var insan var. şahsen bana 24 saat fazla geliyor bazen. herkes ceo meo değil ki yani zaman az gelsin^::)^
  4. evet, ''aklı başında bir insan en 10 saat uyumalı'' diyerek katıldğım önerme. 8 saat uykunun zaman kaybı olduğunu iddia etmek ahmaklıktan başka bişey değil kanaatimce
  5. hangisine kızmak lazım bilemedim şimdi:
    kitabı yazan yazara mı? (yaz-ar!)
    kitabı basan yayın evine mi?
    kitabı okuyan okurlara mı?
    tartışılmaya değer gören sözlük yazarlarına mı?
  6. okusan da olur okumasan da türünde bir kitaptı. biraz bilimsel konular bunlar. herkese yeten uyku zamanı farklı olmakla birlikte uyunan ortamdan ve beslenmeden etkilenen bir şey bu. yanlış gıdalarla beslenme veya aşırı yemek uyku süresini uzatıyor. yetersiz uyku stresle başa çıkmayı zorlaştırıyor. genel sağlık ilkelerine uyulduğu sürece vücut ne kadar istiyorsa o kadar verilmesi mantıklı geliyor bana.
  7. ben okumuştum zamanında. artık bulabilen de okuyan da olmaz ama olur da elinize geçerse okumayın. yahu akıllı adam daha pratik olacağı için işi veya uğraşı için daha az zamana ihtiyaç duyar. kalan zamanda ister uyur ister porno izler. size ne?
  8. günde 4 saat uyuyup kalan 20 saatimi yorgun ve kalitesiz geçirmektense, günde 10 saat uyuyup kalan 14 saatimi kaliteli geçiririm diyerek okumadığım kitap. bir ara elime geçmişti genel felsefesi yatakta geçirilen saatlerin boş olduğuydu. ben de bu karşıt görüşü ortaya attım ve kitabı okumayı bıraktım. az uyuyup psikolojimi bozmak istemiyorum.
    duyk
  9. (bkz: sen kimsin bana aptal diyon lan)

    böyle popülist başlıklara sahip kitap, dergi, şarkı, filmler nedense hep tırt çıkıyor, vaat ettiğini veremiyor. o yüzden okumadığım kitap.
  10. hangi ara kitap yazmis peki bu ?