1. sosyal ağlarda tanışıp iki anı paylaşıp dertlesip kankam o benim yaa, biricigim, diye göklere cikaranlara sormak istediğim soru. bir insan insanlığı nasıl bu kadar küçümser. dostluk artık bu kadar kolay kazanılan bir şey mi? o dost dediğin sen patlayan bi bombaya kurban gidersen senin çocuklarına kendi çocuğu gibi bakar mi?
  2. bu elimde gormuş olduğunuz dostumdur. ne zaman gereksiz dimdik. kırk yılda bir kullanacağım başını öne eğer.
  3. sadece internetten konusarak dost olmayabilirsiniz ama cokta iyi arkadas olursunuz. sonra cok iyi arkadaslar olarak yuzyuze gorusmeye baslar ve dost olursunuz.

    olamaz mi?
    olabiliir.
  4. lise hayatım boyunca dışına çıkamadığım ilimden üniversiteyi kazanıp çıkınca 2-3 senelik dostum diye konuştuğum internet arkadaşlarımın cidden dostum olduklarını deneyimlediğim doğrudur. ilk buluşmadan adam evine alır mı sizi? alıyor işte. bu daha en basiti tabii.

    bir nebze internet tanışmaları oldukça yararlıdır diye düşünüyorum. çünkü insanımız artık yüz yüze bir şeyler paylaşmaya oldukça kapalı bir hale gelmiştir. sosyal ağlar bu konularda yardımcı olmaktadır. şurada açılan başlıkların altına yazılanları birinin yüzüne söylerken zorluk çekecek oldukça insan vardır diye düşünüyorum.
  5. çoğu akrabamdan daha yakın olduğum internet arkadaşlarım var.

    başka sözüm yok hakim bey.
  6. olamaz efenim. icq ciktigi zamanlar pek cok dost edinmis (edindigini sanmis) ustune bir suru bir suru olaylar yasamis biri olarak soyluyorum ki bu yasadiklariniz bu yasinizda olan olabilen olmasi gereken seyler. ama cok degil 10 sene falan sonra vay be soyle birileri vardi hayatimda diye bazilarini tebessumle bazilari nefretle anacaksiniz. hatta 15 yil sonra bazilarinin sadece nickini hatirlayip ismi neydi yaaa diyceksiniz. bi 20 yil gecince de muhabbeti gecmezse akliniza hiiic gelmiycek.

    bu da burda dursun.
  7. insanlar kendi akrabalari hayatlarinda bulunan orjinal arkadaslari yasitlari veya kuzenleri vs. ile konusamadiklari mevzulari internetten tanistiklari alelade bir insanla paylasmakta cekinmezler cunku arada duvar var kimligini bilmiyor. terapiste anlatmak gibi. ama sen akrabana bi anlat bakalim, yenge ben cocuk aldirdim aslinda diye, aboooov kiyamet kopar. cunku seni sulale iliskilerini bitirir, geberttirir, evlatliktan reddedilmene falan sebep olur, ama internet arkadasina anlatirsan hadi yaa cok gecmis olsun nasil bi duygu der, sen de anlattikca anlatirsin. rahatlarsin bu denli buyuk biseyi paylasmanin verdigi hafiflikle. karsi taraf acisindan da dusunelim. internetten tanistigin biri cocuk aldirmis, aaa ne kotu, ama belki de dogrusu buydu falan. ama bi de soyle dusun, bekar kuzenin cocuk aldirmis, abooooov... dedikodunun dibine vurursun, benden duymus olmayin diye baslayan cumlerler cumleler cumleler... vel hasil kelam, internetten arkadas olmak kimlik gizliligi sebebiyle insanin canina tatli gelebilir ama soyut degil. ha tabi arkadaslarin anlattigi gibi sonradan hayatiniza dahil olduktan sonra tum akraba ve arkadaslarinizla tanistirip ayni seffaflikta muhabbet edebiliyorsaniz ne ulu ne yuce bir insansiniz.
  8. dostlukta aslolan paylaşım miktarıdır bence, internet aracılığıyla veya yüzyüze olması değil tanımlama ölçütü. derdimi veya mutluluğumu paylaşabiliyor muyum kendimi rahat hissederek, güveniyor muyum, karşımdaki kişi de öyle ve içten geliyor mu tavrı ona bakarım. yoksa iki muhabbet edilen insan için dostum denmesi evlilik programlarının yaptığına benzer şekilde bir kavramın içini boşaltmak gibi geliyor bana.