1. niyete bağlı olarak değişir tabi de romantizm dışında incelersek amaç gibi duruyor.
  2. bir olayda sürekli neden sonuç aramak ortadoğululuk cidden. her şeyin bir telosu olmalı. psikoseksüel olarak bundan kurtulamıyoruz ne yazık ki. gergin aktüel siyaset ve gündelik hayatın sonucu.
    sezgi
  3. sevişmek aşkın getirisidir, seks değil...
  4. aşk seksin amacıdır. soru hatalı.
  5. bilinçaltıdır.
    kargo
  6. siz hiç aşık bi dana gördünüz mu? ama saniyede 1 kilo meni boşaltır vajene. ne diyorum ben hep? insanın kendisini diğer canlılardan üstün görmesi ahmaklıktır. yani aşk, sonradan insan eliyle icat edilmiş seks aracıdır.
  7. çok güzel bir söz var seks hakkında. oscar wilde'in olduğunu iddia eden olduğu kadar olmadığını iddia eden de var. wiki quotes da yazmıyor. olmama ihtimali daha yüksek sanki.

    "dünyadaki her şey seks ile alakalıdır, seks dışında. seks güç ile alakalıdır."

    bana çok mantıklı geldi. sonuç olarak aşk seks ile alakalıdır ama seks güç ile. aslında pek bir neden sonuç yok. her şeyin başı su.
  8. biyolojik olarak aşk, seksin paketlenmiş halidir. neden biyolojik olarak bu kadar kolay yorum yapabiliyoruz çünkü seks ve aşk dediğimiz kavramları en basit hayvanlar da yaşıyor. türünü devam ettirme mottosunun (kural olarak canlı kendi geninin gelecek nesile aktarılmasını ister, akrabalarını korumak da buna dahildir) bir aracı. aslında çok ayırmadan aşk fikir, seks eylemdir demek daha doğru.
  9. kesinlikle sonucudur.
    sevişmek için aşık olunmaz bence , ama aşık olduğun insanla sevişirsin ki sevişmek aşık olunan kişiyle yapılırsa güzeldir.
  10. aşk en sonunda seksi getirebilir, neden sonuç ilişkisine bağlamak ne kadar anlamsız olsa bile içinde aşk olmayan seks, yozdur, ilkeldir ve yüzeyseldir, tinsellikten yoksun, materyalist ve hedonisttir.