1. mutlu
  2. apocudur.
  3. çoğu konuda diğer adaylardan daha mantıklı konuşuyor. efendi bir görüntü çiziyor.

    ama kardeşim ne söyledikleri ne de efendiliği samimi. pkk'lı bu adam pkk'lı. pkk'nın ne olduğunu hatırlıyorsunuz değil mi? o zaman itibar etmeyin şu teröristlere. çözüm süreci diye diye ülkede itibar kalmadı zaten. eli silahlı adilerle görüşen adamların bizim meclisimizde bizleri daha iyi yaşatacak kararlar alacağına inanıyor musunuz?

    yok ak parti iktidar olmasın diye, yok hdp barajı geçsin diye hdp'ye oy vereceğim de yok bilmem ne. ya lanet olsun, ak parti iktidarda kalıyorsa da kalsın.

    ama şu şerefsizlere fırsat vermeyin.

    alttaki yoruma istinaden not: ak parti asla kötünün iyisi değildir. direkt kötüdür. hizmetleri olmuştur ama her hükümetin hizmetleri olmuştur ve hiçbiri ülkeyi babasının malı gibi kullanmaya çalışmamıştır.

    yalnızca hdp ve pkk ak partiden daha tehlikelidir. allah rızası için aksini iddia etmeyin. tamam ak parti kötü, sevmiyoruz ama bu kadar da basitetsiz olmayın.
  4. öncelikle tanım olarak ötekileştirilenlerin sesi olan bir partinin lideridir. çoğu söylemi devrim niteliğindedir. ilk defa bir seçim sürecinde bu kadar mantıklı ve farklı söylemlere sahip bir lider görüyorum. burada farklının altını özellikle çizdiğimi belirtmek isterim zira kendisine yönelik eleştiriler hep aynıdır. terörist, terörist ve son olarak yine terörist. bu konu ilgili görüşmelerimi #24725 nolu içeriğimde kısaca belitmiştim.

    kendisine şerefsiz diyenler için sormak istediğim soru işe şeref nedir? bir insanın şerefsiz olması için senin gibi düşünmemesi yeterli midir? kendisine samimiyetsiz diyenler, akp'yi kötünün iyisi olarak görenler akp terörünü görmezden gelerek ne kadar samimidir?
  5. terörist sevicilerden biri. ama bu onu siyasette oy verilmeyecek biri yapar mı? kesinlikle yapmaz. son üç yılda, gezi olayları da dahil olmak üzere kolluk kuvvetlerinin ses çıkarana yaptığı muameleye ve medyanın olaylara tamamen ilgisiz kalmasına bakıyorum da, güneydoğu'da 30 yıldır aynı şeyin devam ettiğini düşününce dağa çıkmamak pek olası değil. oyum kendisinin değil lakin türkiye'de hdp ve mhp kalsa oyum hdp'ye olurdu.
  6. çaldığını aynı zamanda söyleyen muzip eşbaşkan :)
  7. hdp'nin oylarinin ciddi kisminin bu adamin sempatik ve mantikli tavirlarindan kaynaklandigina inaniyorum. kendi kitlesini olusturabildi, umarim basarili olur, kurtlerin ve dahi diger azinliklarin hakkini hukukunu sonuna kadar mecliste savunur.
    abi
  8. kadınların oylarını almak istiyorsan önce partine aşiret liderlerinin kızlarını,eşlerini değilde kültürel birikimi olan kadınları alda sana inanalım selo.
    ats2
  9. recep tayyip erdoğan, kemal kılıçdaroğlu ve devlet bahçeli ile birlikte mahşerin dört atlısını tamamladığını düşündüğüm şahıs. recep ile birlikte daha etkili olurlar, arada birbirlerine sövseler de olay kendisinin reco'yu alkışlamasıyla tatlıya bağlanır. 15 milyon kürt nüfusundan bahsedilen bir ülkede partisi aylardır barajı geçememe tehlikesiyle karşı karşıya olup, akp ve mhp den oy alamayacağının farkındalığıyla chp'ye sığınmış solcuların oylarını kendi tarafına çekmeye çalışmıştır. muhalefete muhafeletlik etmiş, muhalefetin nasıl yapılmaması gerektiğinin güzel örneklerini vermiş siyasetçidir ve geri kalan üç atlı gibi asla fikir ve devlet adamı değildir.
  10. şuana kadar görmüş olduğum siyasi liderlerden en soğukkanlı olanıdır. herşeye rağmen! ağzından hiç düşürmediği barış kelimesi ile umut saçmaya devam etmektedir.