• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (10.00)
selvi boylum al yazmalım - atıf yılmaz
köylü kızı asya ile kamyon şoförü ilyas birbirlerini severler. işleri bozulan ilyas asya’nın karşısına öyle çıkmak istemez ve bunalıma girerek asya’yı terk eder. sahipsiz kalan asya’ya ve çocuğuna cemşit adlı bir yol yapımcısı sahip çıkar. yıllar sonra bir gün ilyas çıkagelir. asya şimdi büyük aşkı ve kendisine zor gününde kucak açan cemşit arasında bir tercih yapmak zorunda kalır.


  1. fırsatçı kamyoncu cemşit ve az kaltak olmayan asya'nın harika hikayesi. şaft kaydırır.

    hayatımın belirli evrelerinde tekrar tekrar izledim ve asla asya'ya hak vermedim.

    entelllik yapıp kaçmayacaktı. cemşit de bir am için o kamyon lastiği kokan evinde şekilden şekile girmeyecekti. ne var yani kocası bir kez sarışın kadının evine gittiyse.

    erkekler bazen nedensiz olarak kaçmak ister. başkalarının yanındayken anlar sevdiklerinin değerini. buna ihtiyacı vardı.

    ilyas seviyordu. sadece kaldıramadı asya'nın patronuna gidip yalvarmasını. kıskanmıştı. "kıskanan erkek özgüvensizdir yeaa" diyen ılık götlü solcular yoktu o zamanlar. ne demek efenim senin eşin gidip patronun odasında tek kalacak ve iş arkadaşların seninle dalga geçecek. bu, kabul edilemez bişey. asla!

    tabi asya'nın amı durdu mu ? durmadı maalesef. anında otostopa başladı.

    piç cemşit. akbaba cemşit. ne yaparsan yap, karının tavşanı her gece ilyas için pıt pıt atmaya devam edecek. çünkü gözlerini onda açtı. çünkü ilk onu sevdi. o onun bitmemiş türküsüydü.

    evde içip içip izleyip ağlamak lazım. çok hislendiren bir yapıt zira...