1. harry potter dünyasının en naif, en derin, en fadakar karakteridir benim için. lord voldemort'u bile aldatabilecek kadar iyi bir zihinbendardır, ayrıca iksir dersinde çok başarılıdır. belli bir zaman hain ilan edilse ve kötü karakter olarak anılsa da benim hiçbir zaman kendisinden kuşkum olmamıştır(tabi lily olayı herkes gibi beni de şaşırttı ama). çok çok sevdiğim sirius black'e bile kızgınlık duymamın nedenidir. 'bir insanı en çok ne kadar sevebilirsin?' sorusunun cevabıdır benim için. keşke lily evans olsaydım dedirtir.
    always.
  2. kişilerin saf iyi ve saf kötü olarak ayrıldığı harry potter serisinin tek ''gri'' karakteridir. patronus büyüsü yapabilen tek ölüm yiyen olması da iyi ve kötü arasında kalmışlığını en iyi özetleyen durumdur. bütün davranışları harry potter ve arkadaşları tarafından ''ortada şüpheli bir durum mu var kesin arkasında snape vardır.'' şeklinde kötüye yorumlanmıştır. aslında snape tam bir görev adamıdır. tabi bu görevleri yerine getirirken motivasyonu ''her zaman'' bellidir. kendisine verilen görevleri yerine getirir ağzını açıp tek kelime etmez, iltifat ve taktir beklemez. zaten hiçbir zaman taktir görmediği gibi eleştiri oklarının hedefi olmuştur. kendisine ait büyüleri olan yetenekli bir iksir hocasıdır.
  3. br yerde sevişilmek istenen erkekler listesi oluşturulmuştu ve kendisi de bu listeye girmişti. kitapta yapış yapış yağlı saçlı olarak tasvir edilmesi kendisine karşı böyle bir ilgi göstermemi engellese de içimi yakmasını engellememiştir. ben de o listeden ilham alarak kendime aşık olunacak erkekler listesi hazırladım:
    -yüksek sadakatın yeni solisti ve uzun saçlı vokalist
    - uğultulu tepelerdeki heatchlif
    -severus snape
    - aşk ve gururdaki adam
    - jhonny deep
    - kont vronsky
    - tarık akan
    - atilla ergün
    -yılmaz bayraktar
    - cihan ercan
  4. j.k. rowling'in okulundaki kimya öğretmeninden ve ingilizce anlamı olarak çok ciddi, sert, cezalandırıcı gibi anlamlara gelen severe kelimesinden esinlendiği karakterdir.
  5. adam gibi adamdır. aksini söyleyene kafam girsin.
  6. buraya çok duygusallı şeyler yazardım lakin yeni uyandım.

    adamdır. net.
    kuz
  7. "dumbledore believes there are all sorts of lessons in life... and horrible teachers are one of them."

    kendisinin patronus yapabilen tek ölüm yiyen olması beni her zaman çok gururlandırmıştır. seviliyorsun iksir reis.