1. sevdiğini değer verdiğini kanıtlamanın en güzel yoludur kitap hediye etmek. üstelik bu kendi kitaplığınızdan bir hediyeyse paha biçilemez olur. tabi kıymet bilene.
  2. "seni seviyorum denmez bizde, kitap hediye edilir." en sevdiğim söz olabilir...

    (bkz: kitap hediye etmek)
  3. kitap al, içine notlar yaz.. hiç ummadığı zamanlarda çıksın karşısına. kitap ayracı olsun mesela. arada ara verip güzel hayaller kurmasına vesile olursun. hatta oturun bir köşeye karşılıklı kitap okuyun bunların üzerine.
  4. alırımda haberi yok
  5. ona bir kitap aldım, şairin romanı murathan mungan.
  6. bundan 2 sene önce özbek bir kız arkadaşım vardı almanyada yaşayan az biraz türkçe biliyordu. kısa süre kaldı türkiyede almanyaya dönmeden önce benim için çok önemli olan kürk mantolu madonna kitabını ona hediye ettim. çoğunu anlamayacağını biliyordum ama olsun düşünmem yeter dedim aldı çok sevindi. sonra bundan 6 ay kadar önce insan kaynaklarından bi telefon geldi kargom varmış gittim aldım bir baktım kürk mantolu madonna geri dönmüş. üstelik bir sürü güzel notla, kelimelerin anlamlarının yazıldığı not kağıtlarıyla ve bir mektupla. o kadar mutlu oldum ki. bilmiyorum bir daha karşılaşırmıyız ama o belki de benim maria puder'im artık.
  7. güzel bi önermedir,ufak bi değişiklikle seviyorsan git en sevdiğin kitabı al yapmak isterdim sadece.kişinin en sevdiği kitaptan kişiliği hakkında güzel ipuçları bulabilirsiniz.hele de benim gibi kendisini karşısındaki insana açmayı sevmeyen biriyseniz,kendinizi anlatmak için müthiş bi yöntem olur bu.
  8. bu ''hediye kitap'' işi bana çok doğru gelmiyor. her hediyede olduğu gibi, hediye vereceğimiz insanın değil, kendi zevklerimiz devreye giriyor. parfüm almak gibi. senin sevdiğin kitabı sevmek, okumak zorunda mıyım arkadaş? bir de sürekli hatırlatır '' okudun mu?'' diye. okumadım desen ona değer vermediğini düşünür. okusan sana yazık. okumasan okudum desen sınava tabi tutulma ihtimalinde çuvallarsın. yani arkadaş, hediye vereceğiniz kişi, o kitabı alma isteğini dillendirmemiş ise, yada sürekli takip ettiği bir yazar değilse almayın arkadaş. nedir bu ilkokul öğretmeni kafası?
  9. üst basamağı "seviyorsan ona ithafen bir kitap yaz" olandır.
  10. benim için de geçerli olan önermedir.