1. ferhan şensoy'un fenerbahçe ve kuruçeşme iskeleleri arasında mekik dokuyan bir katamaranda sergilediği oyun. hayatındaki en önemli projesi olan; gemide tiyatro hayalini gerçek eden bu piyesten sonra da, aynı geminin barında "kırkambar gece tiyatrosu" sergilenir, ferhan şensoy'la derya baykal çeşitli şarkılar söyleyip muhtelif anılarını orijinal kabare konseptinde oynarlardı. örneğin ikircimli ezgi bu oyunda söylenir, ferhan abi de hikayesini burada anlatır.

    bu oyun bkm kurulmadan önceki son ortaoyuncular yapımlarından biri olsa gerek. zira bkm kurulunca yılmaz erdoğan'ın transfer edeceği oyunculardan bican günalan, figen evren ve caner alkaya bu oyunda da yer almıştır. diğer rollerde orhan edip ertürk, levent ünsal, ali çatalbaş ve selim sesler bulunur. ayrıyeten oyun, selim sesler'in gırnatası ve tüm ekibin geri vokalleriyle söylenen final şarkısıyla da çokça tanınmaktadır.

    1994-95 sezonunda "içinden dalga geçen tiyatro" adıyla oynanan bu iki oyun, ertesi sezon gemi sahibinin yarattığı bazı sorunlar nedeniyle yayından kaldırılmış (ferhan şensoy'un podcast'lerinden öğreniyoruz bunu da).