1. oyun, 1600'lü yılların oyuncuları ile günümüz oyuncularını aynı anda gösterir. elizabeth dönemi ingilteresinde globe tiyatrosu en görkemli çağını yaşamaktadır. ancak, william shakespeare'in tek işi oyun yazmak değildir. kardeşi judith sahneye çıkan ilk kadın olmak için, lord essex kraliçeyi devirmek için, kempe; hamlet'e bir soytarı sahnesi yazdırmak için uğraşmaktadır. shakespeare zorda'dır çünkü ilk kez kahraman olarak değil, ''canlı'' bir insan olarak sahneye çıkmıştır. şahane tiratlar kaleme alan yazar, şimdi tüy kalemiyle kendine bir bıyık çizmek için mürekkep aramaktadır. (tanıtım yazısından)
  2. akün sahnesi'nde izlemistim bu oyunu yeni yilin ertesi gunu. uzunca sure sonra izledigim ilk oyun oldugundan belki de, o an pek rahatsiz etmemisti oyunculuk ve sevmistim oyunu. ama simdi tekrar dusununce kralice rolundeki abla ve soytari disindaki oyuncularin zayif oldugunu hatirliyorum. yani fiziksel olarak degil de, daha profesyonel olabilirlermis gibime geliyor^:gibi gelmek^.
  3. üç oyun iç içedir bu oyunda. izlediğim en değişik konseptteki oyundur ayrıca. biraz uzun olmakla birlikte eğlencelidir. gidilesi, görülesidir.