• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.70)
shaun of the dead - edgar wright
shaun’un hayatı artık tıkanma noktasına gelmiştir. bütün vaktini en iyi arkadaşı ed’le birlikte winchester adlı bir barda annesi ve kız arkadaşının yarattığı problemleri çözmeye çalışmakla geçirmektedir. liz'in kendisini terketmesiyle shaun sonunda hayatını bir düzene sokmaya karar verir. kız arkadaşının kalbini tekrar kazanıp annesiyle olan sorunlarını telafi etmeye karar verir. artık yetişkin bir erkek olmanın sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir. ancak bu arada zombiler dirilir ve yaşayanları yemek üzere harekete geçerler. ancak aldığı kararlara göre zombilerin dirilmesi shaun için basit bir sorundur. zombi saldırısından ailesini ve sevdiklerini kurtarabilmek için arkadaşı ed ile birlikte gidebilecekleri en sakin yeri bulurlar: winchester.


  1. tipik bir ingiliz kara mizahına sahip olan, kimi sahnelerde kahkahalarla güldüren zombi filmidir. özellikle sonlara doğru don't stop me know eşliğinde zombi marazlama kısmı insanı kendinden geçirir, yerinde duramaz insan.

    http://www.imdb.com/title/tt0365748/
  2. çok sevdiğim ingiliz mizahına sahip çok eğlenceli bir filmdir. ne zaman bir zombi istilası lafı duysam hemen aklıma gelir ve yapılacak en mantıklı şeyin bir bara oturup her şeyin düzelmesini beklemek olacağını söylerim. tabi kimse ne demek istediğimi anlamaz.
  3. benim için random gülüşün karşılığı olan film. ismini görmek bile gülümsememe sebep oluyor. ingiliz mizahından pek hazzetmeyenlerin bu filmde ne bulacağını bilmiyorum - büyük ihtimalle hiçbir şey- ama ben harika bir komedi buldum. simon pegg , nick frost ve edgar wright üçlüsünü spaced de de görmenizi öneririm . eğer bu filmden hoşlanırsanız diziye de bakmanızda yarar var . bir kere izlemenin yetmediği arada sırada tekrar izlenmesi gereken bir komedi.
  4. imdb'de gerilim filmleri kategorisinde de rastladıktan sonra, acaba orayı da mı trolllüyorlar diye düşündüren enfes film. kült iş.

    kara mizaha aşina olmayan sikko tipler fazla bir şey anlamaz. bu dostlarımız the big lebowski izleyince de "ay nesi komik yeaa" der. snatch izlerken yarısında çıkar.

    anca yeşil çay içip sevginin ne süper bişey olduğunu anlatan itiraf yazar bunlar. edepsiz edebiyatcilar sizi!