• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
sicario day of the soldado - stefano sollima
meksika ve amerika sınırındaki devlet-kartel savaşı konu ediliyor. uyuşturucu kartelleri, teröristleri abd sınırından kaçak yollarla geçirmeye başlayınca, federal ajan matt graver, gizemli alejandro’yla iletişime geçer. ailesi bir kartel patronu tarafından öldürülen alejandro’nun görevi, en alçakça yollarla savaşı kızıştırmaktır. alejandro, savaşı alevlendirmek için kartel patronunun kızını kaçırır. gizli plan ortaya çıktığında ise graver kızın işinin bitirilmesini emreder. sivil zayiat olarak görülmeye başlanan genç kızın kaderi, ne için savaştığını sorgulayan alejandro'nun elinde olacaktır...

denis villeneuve imzalı 2015 yapımı “sicario” filminin devam halkası olan yapımın yönetmen koltuğunda “acab - all cops are bastards” ve “suburra” filmleriyle tanınan italyan yönetmen stefano sollima oturuyor. başrollerine oscar adayı josh brolin ve oscar ödüllü benicio del toro’yu yerleştiren filmin oyuncu kadrosunda ayrıca "transformers 5: son şövalye"nin yıldızı isabela moner, matthew modine, catherine keener, manuel garcia-rulfo, jeffrey donovan, christopher heyerdahl ve ian bohen de yer alıyor. dariusz wolski’nin görüntü yönetmenliğini üstlendiği filmin müzikleri ise hildur guðnadóttir’e ait. (beyazperde.com alıntısıdır)


  1. ilk filmdeki uyuşturucu trafiği yerini insan kaçakçılığına bırakmış durumda bu filmde. bir devam filmi gibi dursa da ilk filmle pek bağlantısı yok aslında. bir kere emily blunt yok bu filmde ki bence büyük eksiklik.

    meksika sınırından birleşik devletlere olan insan ticareti içinde cihatçılar da yer alıyor. filmin başında kansas'ta bomba patlatıyor bu cihatçılar. amerikan hükümeti de bişeler yapmaya çalışıyor ve ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. filmin ana teması bu şekilde.

    konu ilk filmdeki kadar derin olmadığı gibi işleniş de o kadar ince değil. evet, güzel bağlantılar var ve filmin ilerleyen dakikalarında bu bağlantılar birbirlerini buluyorlar. evet, yine kan var, ölüm var. oyuncular yine çok iyi (Benicio Del Toro harika oynuyor); fakat bir eksik olduğunu hissedebiliyorsunuz filmde. sonuna sanırım nasıl bitireceklerini bilemediklerinden bolca absürdlük eklemişler. final de biraz havada kalmış gibi ya da bir sonraki filme selam çakmışlar. bilemedim orasını.

    her şeye rağmen beni tatmin etti diyebiliriz. görüntüler yine çok iyi. oyunculuklar harika. ilk filmin hatrına bir şans verilebilir bence. imdb puanı 7,1/10 görünen film benim için de 7,0/10 alabiliyor. iyi seyirler.