1. "insanın var oluşunun yegane elle tutulur kanıtıdır şiir" luis cardoza aragon
  2. şiirden umudu kesip, yazmak zorunda olan adamların şair olduğu bir dünya yaşıyoruz. yani bu insanlar için kalan her şey cehennemi yaralarla dolu, üstelik ifade bile edilemiyor.
    ne acı ama.
  3. keşke yeteneğim olsaydı dediğim uğraş.
    kendimi ifade edemeyen biri olarak bana fazla gelen söz topluluğu.
  4. şiir ve şair hakkında, cahit zarifoğlu esininden:

    "bir rastlantıyla değil, tersine bir özel iradeyle çıkıyor yeryüzüne. barajdaki su, kendine bırakılmış kanallardan akar. insan bütününün arkasında bekleyen şiirin aktığı kanallar değil mi şair? şairler olmasaydı, şiir üzerimizden aşar, hayatı besliyemez, seliyle öldürürdü. -şair şiirin aleti olmalı. çekici. birbirine sahiplik ve uyum düzeni içinde çalışmalı ki şiirin zararlı tortuları yeryüzüne gelmesin. çünkü onun bünyesinde de insandaki gibi ihtiraslar var biliyorum. şair şiirin bu ihtiraslarını arkadaş edinirse, tahtını bırakıp bir sokak kadınının arkasından giden bir kral gibi, halkının başını utanca eğdirir. kötü şair çiviye değil aynaya vuruyor. o zaman kırık parçalar içerisinde çehremizi dilimlenmiş görüyoruz. -diyorum ki şiirle mücadele esastır. ama bunu belli etmemeli. şiirin iyi tabiatı ve iyi zamanında ona çekiç ol ve onu kendi haline bırak."
  5. gözünü daldıran, dünyanı doldurandır şiir. öyleyse şiir kimdir, nedir? şiir sevgilinin elleridir. avucunu çevirip dudaklarına götüren de odur, kuruyup kopan da. şiir ağlayarak uyandığın rüyandır. gerçek olamayacak kadar güzel, bazen de gerçek olamayan, olmayan. kaybedilenlerdir şiir. kestiğin saçların, kuruyan dudakların, düşen gözyaşın. bu saatten sonra şiire şiir denmez, şiir gibi şiir denir.
  6. şiir kalpleri temizler, hiç kirlenmemiş olanlar dahil.
  7. bak bu gece de vardı sabaha
    islak sema altında
    yere düşen her damla
    aşığın gözlerinden alınma
    &
    gerçekler madem çok acı
    ayılmasın kafamız verin şarabı
    kavonoz dipli dünya da
    her gerçeğe kapattık kapımızı
    &
    dokunaklı bir şiir olsun istedim, anlattım bu dizelerle
    ben dokunamıyorum bari sözlerim dokunsun diye
    dilim varmıyor ki demeye bitti bu hikaye
    kırılır belki ama kalbim kesmez umudu istikbale

    örnek olarak bunlar verilir, ortadaki rubaidir anlayacağınız gibi.
  8. cozmek icin neden bu kadar caba sarfetmemiz gerektigini anlayamadigim bulmacalar. klasik haline gelmis ornekleri disindakilere hicbir zaman sabrim yetmedi.
  9. sanki art arda okunmamalıymış da sindire sindire, özümseyerek, ağırdan alarak saygıyla okunmalıymış gibi hissettiren.
    ha bir de art arda da paylaşılmamalıymış gibi.
    öylesine ağır duruşu olan şey işte şiir.