• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
Yazar hugh laurie
silah tüccari - hugh laurie
hugh laurie'nin insanı kahkahadan kırıp geçiren komik öğelerle şaşırtıcı olayları ve müthiş aksiyonları birleştirdiği ve casus romanları türüyle muzipçe dalga geçtiği bu kitabı; eski bir iskoç korumasından bozma tetikçi, paralı asker ve aynı zamanda da süper bir herif olan lang'in hikâyesi.
soğukkanlı cinayet thomas lang'in yapacağı şey değil. amerikan bir sanayiciye suikast yapması için kendisine bir yığın para önerildiğinde o kurbanı uyarmayı seçer - çok geçmeden kötü sonuçlar doğuracak bir iyilik. favori viskisinden bir yudum bile içmesine fırsat kalmadan lang; buda heykelleriyle kafalar patlatmaya, kötü kalpli bilyonerlerle zeka yarıştırmaya ve hayatını (başka şeylerle birlikte) tehlikeli baştan çıkarıcı kadınların eline bırakmaya başlar. yozlaşmış cia ajanlarına, terörist özentilerine ve yüksek teknoloji destekli cinayetler işlemek isteyen silah tacirlerine kafa tutan lang, aşık olduğu uzun boylu kadını kurtarmaya ve uluslararası bir katliamı engellemeye kararlıdır...


  1. cogu insanin bu kitabi okuyama yeltenmesinin nedeni, yazarin adi. 10 parmaginda 10 marifet hugh laurie 1996 ilk kitabini da yazmistir. agir house eksikligi hissettigim bir dönemde, hugh laurie'nin baska islerini arastirirken buldum bu kitabi.
    okumaya tereddüt ettim açikçasi. hayal kirikligina ugramak istemedim.

    ama 10 numara kitap. hani söyle iyi bir hikayesi olan, iyi yazilmis, bir oturusta okunan kitaplar var ya? bitirince seker yemis gibi bir tad birakan kitaplar? onlardan biri iste 'silah tüccari'.

    oldukça klise bir film kurgusu gibi duran bu hikaye (bkz: kitap özeti) , ana karakter lang'in bakis acisiyla ilerliyor. amaç güldürmek (biraz da düsündürmek) ve hugh laurie bunu lang sayesinde çok iyi basariyor. oldukça sempatik bir karakter olan lang'in olaylara bakis açisi, alayci tonu, tepkileri zaman zaman house'i andiriyor.

    iyi bir aktör ve iyi bir müzisyen olan hugh laurie'nin ayni zamanda iyi bir yazar oldugunu kanitlayan kitap.