• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.50)
silicon valley
dizinin yardımcı yaratıcısı mike judge'ın 80'lerdeki silikon vadisi tecrübelerine birazcık dayanan hbo'nun bu komedi dizisi, bilgisayar yazılımcısı richard ve arkadaşlarının başından geçen talihsiz maceralarını anlatıyor. bir algoritma yaratan richard hendriks, yatırımcıların hedefi haline gelmesi üzerine önünde iki seçeneği kalır: ya milyon dolarları kabul edip algoritmasını satacak ya da kendi şirketini kurma ve küçük bir miktar para kazanma şansı olacaktır.


  1. kötü talihi mizah unsuruyla harmanlayan hbo yapımı bir dizidir.
  2. sitcom olmayan komedi dizisi.
    loach
  3. start up'ların, setup(e adı üstünde zaten) işleyişini muazzam bir şekilde 2 sezondur her haliyle önümüze seren dizi.
    karga
  4. efsane bir 1.sezon finali vardır. daha önce o kadar güldüğümü hatırlamıyorum açıkçası fakat 2.sezon zorla uzatılmış gibi olmuş.
    "reytingler süper 1 sezon daha uzatalım"
  5. küfürlerin havada uçuştuğu bu yüzden de ne anlatıyorsa anlatsın asla izlemeyeceğim yapım.
  6. erlich'e ba-yı-lı-yo-rum. bir adam bu kadar mı asshole olur. o koca göbeği, kıvırcık saçlarını geriye atışı o kadar komik ki. gilfoyle zaten ruh hastası ya :d jared i da nedense çok seviyorum !---- spoiler ----!

    garajda yatması filan çok komikti ya

    !---- spoiler ----!

    30 dakika olması ayrı bir güzellik uzun bir şey izlediğimde çok rahatsız oluyorum ve bu tam uzunlukta. her bölümde gülümsetir. mutlaka izleyin derim
  7. son yılların müthiş komedi dizisi. bu yıl emmy ödülleri'nde de ortalığı yıkacağını düşünüyorum.

    gülme efekti olmayan, alışılmış sitcom dizilerinin aksine bir komedi. her bir karakteri özenle yaratılmış resmen, figuranımsı doktoru bile efsanedir.

    konu olarak start-up / yazılım üzerine olan bu dizide teknik ekibin hem bu kadar komik bir dizi yapması hem de işin business kısmını bu kadar ciddiye alıp dengeyle götürebilmesi de takdire şayan.