• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (7.59)
Yazar paulo coelho
simyacı - paulo coelho
paulo coelho'nun 25 yıl önce kaleme aldığı ilk romanı simyacı, çeyrek asırlık macerasını tamamladı. kitabın abd'deki basımının ardından tam 271 hafta boyunca new york times'ın çok satanlarında kalarak eşi görülmemiş bir rekora imza atan simyacı, tüm dünyada olduğu gibi türk okurları da şaşırtacak bir sürprizle doğum gününü kutluyor.25. yıla özel, ciltli ve kutulu baskısı yapılan simyacı çıktı..(tanıtım bülteninden) (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)


  1. insanın üzerinde büyük etkiler bırakan, hatta bazılarının hayata bakış açısını değiştiren kitap. 'dünyanın konuştuğu ve yeryüzünün bütün yaratıklarının yürekleriyle anladıkları dilin, en temel ve en yüce bölümünü anladı delikanlı. ve aşktı bunun adı.
  2. Bana okumayı sevdiren kitaptır, fakat daha sonra bu kitabı tekrar okuduğumda beni etkileyenin ne olduğunu bulamadım. Belki de kitapta da olduğu gibi başladığın yere geri geldiğinde (bir anlamda içindeki cevheri işlemeyi öğrendiğinde)artık sen eski sen olamıyorsundur.

    Ayrıca Barış Özcan'ın kitabın ilhamlarına dair fısıltılarına kulak vermek için;
    https://youtu.be/-9rVZZV8kQA
  3. çok sevdiğim bir kitaptır ama bu anneme kitabın konusunu anlatırken "aa İstanbul Takkeci İbrahim Ağa camii hikayesi değil mi?" demesiyle dumura uğradığım gerçeğini değiştirmiyor

    Takkeci İbrahim Ağa camii kuruluş hikayesi
  4. tek nefeste okuyarak ; hayatınızda kısa sürede uzun vadeli etkiler bırakabilecek , her yaş kesiminin zevkle okuyabileceği , sade ve mutlaka okunulması gereken güzel bir derya.
    rosky
  5. elde bir kalem ile okunmasi sart olan bir kitaptir. her satirin alti cizilebilir fakat her benlik farkli satira merak salacaktir.
    !---- spoiler ----!

    evrenin bizimle beraber yasadigini sayfalarindan okudugum, yurekten inandigim bir kitaptir.

    !---- spoiler ----!
  6. hayat yolda olmaktır der bu kitap,sırf bu mesajı için bile okumaya değerdir.
  7. çevirisi mükemmel olan türkçe'ye çevrilmiş nadir kitaplardan biridir, herkesin aksine olay örgüsü bana çok basit gelmiş ve merak uyandırmamıştı.
  8. lisedeyken okumuştum bu kitabı ama yeniden okumak şart.o zamanlar kitaptan beklentim güzel bir hikaye olduğu için tatmin olmuştum. .şuanda çok daha farklı bir bakışla okuyacağım kesin
  9. güzel kitaplardan biri. lakin çıktığı yıllarda ya bizim halkımız okuma eylemini yeni keşfetmişti, ya kitap aşırı övülmüştü, bilemiyorum, çoğu kişide kitaba karşı bir bestseller aşağılaması var.
    yakın zamanda sevdiğim kişiye ilan-ı aşk ettim. bana asla karşılık vermeyeceğini de düşündüğüm için bana cevap vermemesini istedim. ve bu da aklıma simyacı'dan şu alıntıyı getirdi:
    "insanların yürekleri böyle olur. ulaşmaya layık olmadıklarını ya da ulaşamayacaklarını sandıkları için en büyük düşlerini gerçekleştirmekten korkarlar. " belki de öyle yaptım, bilmiyorum.
    şunlar da yine kitaptan bazı alıntılar. okunmaya ve hatırlanmaya değer:
    • "insan sevince nesneler daha çok anlam kazanıyor."
    • "gelecek allah tarafından yazılmıştır ve allah ne yazarsa yazsın , insanların iyiliği içindir."
    • “bir gün en yaşlı (ve en ürkütücü) kahin,deveciye neden bu kadar gelecekle ilgilendiğini sormuştu.
    -bir şeyler yapabilmek için ,diye yanıtlamıştı deveci. ve olmasını istemediğim şeyleri tersine çevirmek için.
    -o zaman bu senin geleceğin olmaz ki,diye yanıtladı kahin.
    -ama belki de olacaklara kendimi hazırlamak için geleceği öğrenmek istiyorum.
    -bunlara iyi şeyler söylense hoş. bir sürpriz olacaklar,dedi kahin. kötü şeylerse daha gerçekleşmeden acı çekeceksin...”

    • “kahin:insanlar bana danışmaya geldikleri zaman,geleceği okumam. onu sezerim. çünkü gelecek tanrı’ya aittir ve yalnızca o açınlar geleceği ve yalnızca olağanüstü durumlarda. geleceği nasıl seziyorum?şimdinin işaretleri sayesinde. gizin kökü şimdidedir,şimdiye dikkat edecek olursan, onu iyileştirebilirsin. ve şimdiyi iyileştirebilirsen,daha sonra gelecek olan da iyi olacaktır. geleceği unut ve hayatının her gününü şeriat’ın kurallarına uygun olarak ve tanrı’nın evlatlarına bahşettiği inayete güvenerek yaşa. her gün kendisiyle birlikte ebediyet’i getirir.

    • “insan sevdiği için sever. aşkin hiçbir gerekçesi yoktur.”
  10. lisedeyken okuduğum, yaşım itibariyle etkilendiğim ama şimdi düşündüğümde o kadar da süpersonik olmayan kitaptır.

    ki en sevmediğim türe yani kişisel gelişim kitaplarına popüler bir örnektir.