1. düzenli basketbol oynadığım zamanlar (2 sene öncesine kadar) rekorum 21 iken (evet, yirmi bir); geçen gün 36 tane yaparak kendimle inanılmaz çeliştiğim spor şeysi.
    o günden sonra gelen gazla her gün yapmaya başladım, tek seferde 38 yapabiliyorum en fazla. 38 + 3-5 civarı da oluyor da 38'den sonra tam yapamıyorum diye saymıyorum diğerlerini.

    bence şınav çekin, güzel aktivite.
  2. sınavın sevimlisi
  3. hızlı bir sürede geliştirilebilen, pratik, ingilizcesi "push up" olan hareket. farklı kas gruplarını çalıştırmak için farklı yöntemleri vardır. hareketin usulüne uygun yapılması önemlidir, hiç çalışmadan, ilgili kas grubunu geliştiren herhangi bir spor yapmaksızın tekrar sayıları artıyorsa nedeni hareketin uygun yapılmamasıdır ya da vücut yorgundur, dinlenmiştir.

    android ve ioslarda gelişmiş takip programları da var. gelişimi için basit bir yöntem;

    bir seferde en çok gerçekleştirebildiğiniz tekrar sayısının %60'ı tekrar sayılı 5'li setler.

    örnek: 40 çekiyorsun, bir hafta ya da 10 gün 24'lük 5 set yaparak çalışılırsa (tekrarlar arası 1,5-2 dk ara verilerek) fayda sağlanabilir. sonrasında tekrar en çok ne kadar çekebildiğinin testi ve yeni hesaplanan setler.
  4. Şınav çekmek üst bölgede çoğu kası çalıştırır omuz, göğüs, ön kol, arka kol ve sırt, kanat kasları.

    Elmas tutuş şınav; bu şınav çekme şekli ile arka kol kaslarınız sıkılaşır ayrıca elmas tutuş şınavı çekerken sırt kaslarınızında ne kadar iyi çalıştığını hissedeceksiniz.
  5. 30'dan fazla çeşidi olan hareket. nizamisinde vücudu dümdüz tutmak, göğsü yere değdirip kaldırmak esastır.

    çekemeyenlar dizleri üzerinde, onu da yapamayanlar duvara, masaya yaslanarak başlayabilir. bunları 2 set 30 tekrar yaptıkça daha zor olanına geçebilrisiniz.
  6. yükseltiye ve yükseltiden çekileni inclined ve declined bench pressi aşağı yukarı karşılar. yumruk üstü, ellerin açıklığı ve duvara karşı çekilende uygulanacak açıya ve yine el pozisyonlarına, açıklıklarına göre neredeyse tüm üst vücutta istediğiniz yere ağırlıklı olarak vurdurabilirsiniz.
  7. 90 derece bükülüp yük bindiğinde el bilekleri ağrıyan kişilerin dumbell ile yapabileceği egzersiz.