• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
sıradaki sensin - john katzenbach
o telefonu açtığın için, artık sen de kabusun bir parçasısın.
bir gazetede muhabir olan malcolm anderson şehirdeki cinayetlerin haberlerini yaparken bir gün hiç beklenmedik bir telefon alır. telefondaki ses ona kısa süre sonra işleyeceği cinayeti tüm detaylarıyla anlatmaya başlar ve tam da söylediği yerde ve saatte cebinde ‘bir numara’ yazan bir notla bir gencin cesedi bulunduğunda, bunun muazzam bir zekayla tasarlanmış cinayetlerin ilki olduğu anlaşılır. izini bir gölge gibi kaybettiren bu psikopat bir anda malcolm’ın ve tüm şehrin üzerine bir kabus gibi çöker.
neden yalnızca onunla iletişime geçtiği sorusuyla boğuşan malcolm, insanların korkularıyla beslenen bu sıra dışı seri katilin zihnini okuyabilmek ve ondan önce adım atabilmek için bir psikologla işbirliği yapar. ve çok geçmeden hikayeyi tüm akıl almazlığı ve dehşetiyle medyayla paylaşan kişi olmakla kalmaz, aynı zamanda hikayenin kendisi olur.


  1. masum olmaları dışında ortak noktaları olmayan kurbanlar ve zeki bir seri katil, akıcı bir dille romanlaştırılmış. gazetecinin profesyonellikle katilin yardımcılığı arasındaki çizgiyi kitabın sonunda istemeyerek de olsa aştığını düşünüyorum.
    !---- spoiler ----!

    5 numarada bekleyen, güneş gözlüklü, ağzı şiş elemandan nasıl şüphe etmedi anderson hayret :/

    !---- spoiler ----!

    edit:tanıtım bülteninden kopyaladığım kitap özetinde aslında bir hata var. katil ilk cinayetten sonra muhabiri arayıp adresi ve detayları verip ilk kurbanı buldurmuyor. ceset tesadüfen bulunduktan sonra ve gazeteye haber yapıldıktan sonra katil arayıp "ben öldürdüm" deyip detay veriyor ve muhabirle iletişimi başlıyor, olaylar gelişiyor.