1. taze meyve veya tercihen meyve suyundan yapılan, tatlı, dondurulmuş karışım. milk shake e benzer, sporcular içerisine protein tozu vs. koymaktadır.

    bence katiyen şeker vb. tatlandırıcılar olmadan hazırlanmalıdır. ve katiyen taze meyve, taze otlarla hazırlanmalıdır.

    hatta youser'lara güzellik olsun size sabahları tok tutacak, enerji verecek ve spora hazırlayacak harika bir smoothie tarifi vereyim:

    -1 adet orta boy pancar
    -2 adet muz
    -2 adet tatlı elma
    -taze nane
    -isteğe bağlı 6-7 adet çilek
    -aldığı kadar günlük süt

    katı malzemeleri blender'a doğrayarak atın, sonra sütü dökün. bir dakikayı geçmeyecek şekilde makineyi önce yüksek, ardından orta hızda çalıştırın.
    karışım morumsu bir renk alacaktır.
    korkmadan için, bağımlısı olacaksınız bana da teşekkür edersiniz bir ara.

    şimdiden afiyet olsun.
  2. son zamanlarda en sevdiğim içecek.
    sabah kahvaltısı için zamanım olmuyor benim uykum çok değerli. o yüzden güne başlarken şahane oluyor. evde ne varsa at blendıra hoooppp anında hazır. ister elma, ister ıspanak kullan canın nasıl isterse.

    bugün yaptığım tam kıvamında oldu şöyleki;
    1 portakal
    1 elma
    biraz yoğurt
    tarçın
    azcık pekmez
    ve keten tohumu
  3. mesut
  4. yabancı kelimelerden hoşlanmıyorum ama olmamış tdk... muz, süt, çiğ badem ve biraz yulaf ezmesini iyice ezip suyunu çıkarınca öyle dediğin gibi bir şey olmuyor işte..
  5. yaşadığım yerde hep karşambaç olarak satılıyordu, şehre gidince "smoothie" olmuş. tdk kendine pay çıkarmış biraz ismi yakıştıran halk yani. bu girdide söylenen gibi bici bici kaynaklı, bici bicinin tanelerini koymadığınız zaman güllü smoothie gibi oluyor, ama karsambaç hiç menüye yazmalık bir isim değil. büfelerden karsambaç, kafelerden smoothie almaya devam.
  6. turk dilini korumak adina her yabanci kokenli kelimeye turkce karsilik bulma hastaliginin son kurbani icecek. ingiliz dil kurumu ayran yada kebap icin hangi kelimeyi kullansak diye oturup kafa patlatma geregi duymuyorsa bizim de kafa patlatmamiza gerek yok. bu tutumun milliyetcilik yada dile sahip cikma ile ilgisi oldugunu sanmiyorum. yazilisini duzenlemeleri yeterli bence.
  7. insanları kolayca kandıran kişi, kadınları kolayca ikna eden zampara anlamına da geliyor.

    (karsambaçtan iyi bence)
  8. son zamanlarda kahvaltı içeceğim. sabahları iştahsız olanlar için gayet iyi bir başlangıç. hemen hazırlanıyor, tüketmesi kolay. birkaç gün sonra alışınca aranıyor.
    sezgi
  9. zaten midede karisacak diye, mideye dert olmasin dusuncesiyle tuketmeden once karistirip karman corman tuketime hazir hale getirme bicimi. benim bunyem kaldirmiyor. yutamiyorum. yogurdun icinde yumusayan ekmek, sutun icinde yumusayan nesquik toplari, cayin icinde yumusamis biskuvi. bahsederken bile kotu oldum. yumusamis seyleri sevmiyorum ben. vicik vicik gibi cok kotu. icecegin de icinde puturu olmayani makbuldur benim icin. ev yapımı ayranin kaymak puturcuklerini suzeriz. sivi seyin icinde kati sey olmaz. her seyi de karistirmayin birbirine!
  10. ben geçen sene bir heves aldım bunu yapma aletinin toz pembesinden, anca evde yiyerek tüketemeyeceğime karar verdiğim meyvelerde veya meraktan aldığım %99 kakaolu bitterde kullanıyorum :)

    geçen gün arkadaşın sipariş ettiğinden tattım, yulafı sevmeyeceğime ikna oldum, allah dukan diyeti filan yapanlara ya sabır veya akıl fikir versin bence, o derece :)