1. 2009'da hayata geçen 40'dan fazla ülke ve 100'den fazla şehirde evlerin müzisyenlere açılmasıyla gerçekleşen bir festival diyebiliriz. ülkemizde geçen sene başlayan sadece istanbul'da olan bu olay güzel insanları keşfetmemize sebep oluyor. eğer istanbul'da oturuyorsanız siz de, etkinliğe başvuru yapıp, evinizi böyle bir olaya açabilirsiniz.
  2. dün akşam itibari ile ilk defa teşrif ettiğim organizasyon. evde battaniyenin altında şarap, film takılıyorken, bir mail geldi. bir kaç kişi iptal yapmış, bir saat içerisinde gelebilir misiniz diye. geliriz dedik, adresi attılar. şehir merkezinde bir tekstil atölyesi. sahibi ya da yöneticisi olan hintli eleman önce evini açmış ama küçük gelmiş, sonra demiş bir de iş yerime bakın. gayet güzeldi. top kumaşların ve florasan lambaların altında keyifli bir iki saat geçirdik. insanlar yerlere oturmuş, birasını, şarabını, viskisini kapmış gelmişti.

    açıkçası çokca desteklediğim, canlı müzik dinlemek için vıcık vıcık mekanlara gitmektense bu şekilde daha samimi bulduğum bir ortam. umarım bir sonrakine de çağırırlar.
  3. öncelikle sadece videolarını izlediğimi belirteyim. genellikle american çakması hipster grunge karışımı sanatçıları çıkartıyorlar. bu asıllarının matah bir şey olduğu manasına gelmiyor tabiki. davetliler de tabii olarak bu tarz müziği dinleyen insanlar ve bir stereotipte birleşiyor. hayata sıcak kamera filtresiyle bakıyorlar gibimsi. genel olarak müzik kötü, ortam leş, tipler özenti. adeta bir cehalet kakofonisi.
  4. son zamanlarda videolarına fazla sardım, önüme çıkan isimleri dinliyorum, çok beğendiklerim de var bu kızı nerden bulmuşlar da çıkarmışlar dediklerim de...

    * ya bir de bu gruba değişik isim bulma furyası almış başını gitmiş, sofar videolarında daha iyi anlaşılıyor, bu sayede hala kendi isim ve soyadıyla çıkan kişileri ayrıca alkışladım!

    bu hafta istanbulda bir etkinlikleri var başvurdum bakalım içimde bir his elalemin evinde, hiç tanımadığım insanlarla birlikte hiç bilmediğim müzikleri dinleyeceğimi söylüyor, annem duysa çıldırır!

    arkadaşlar "saçmalama saçın mor değil, piercingin hızman bile yok, hem çok entel tayfasından da değilsin niye seni çağırsınlar" diyor ama ben de insanım ben de müzikseverim be kardeşim!
  5. çıkıp kendi şarkılarımı söylemek istediğim etkinlik. ancak nasıl başvurulduğu, katılım şartları ve kaç şarkı hazırlayıp söyleyeceğimiz hakkında bir bilgi bulamadım. bilenler bilgilendirirse sevinirim.
  6. sayesinde onlarca yeni ismi tanıdığım ve boktan müzik piyasamızda uzaktan seyirci konumunda olan sofar sanatçılarının naifliğiyle daha çok sevdiren müzik etkinliği.

    yamulmuyorsam etkinliğe dinleyici olarak katılım mail yoluyla oluyor, fakat herkesi almıyorlar sınırlı sayıda kontenjanları var. iki üç kere mail atıp kontenjana giremeyen tanıdıklarım var, yalnızca eskişehir, ankara ve istanbul'da sofar günleri oluyor henüz. bomonti de sponsorları. her sofar kaydında ellerinde bomonti olan dinleyiciler de bu yüzden. sofar tarzı müzik etkinlikleri çoğalsa keşke nitelikleri bozulmadan.