• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
solos
belirsiz bir gelecekte geçen her bölümde ayrı bir kişi hikayesi anlatan 2021 yapımı amazon dizisi.


  1. ilk sezonu yedi bölümden oluşuyor. devamı gelir mi bilemiyorum. dizinin ismi içeriğine dair de ipucü veriyor. yedi bölümlük dizinin beş bölümü tamamen solo performanslardan oluşuyor. kalan iki bölümde, görünen birer yan karakter var ama yine de tek kişiye odaklanıyor.
    dizi belki de çok uzak olmayan bir gelecekte geçiyor. birtakım teknolojik gelişmeler yaşanmış mesela insanların anıları için back up alma imkanları var, robotik klonlar yapılabiliyor falan. bunun dışında öyle bir üstün teknoloji görmüyoruz.
    her bölüm farklı bir kişinin hikayesi ve bu hikayeyi kimi zaman bir monolog, kimi zaman da yardımcı bir teknolojik cihazla yaptığı diyalog üzerinden izliyoruz. bunun yanısıra olaylar tek mekanda geçiyor. bu iki faktör diziyi sıkıcı hale getirebilir. nitekim bu ihtimal öngörülerek bölümlerin süreleri kısa tutulmuş. her bir bölüm yaklaşık 30 dakika kadar sürüyor.
    kişiler üzerinden aktarılan insanlık halleri bazı bölümlerde biraz duygu pornosuna dönüşüyor gibi, bazıları daha soğukkanlılıkla ele alınmış. genel olarak dizi güzel. ama herkese göre değil. tek bir kişinin oyunculuğunu konuşturduğu aksiyonsuz, genel dizi izleyicisine fazla hitap etmeyecek bir dizi. yine de hoşuma gitti benim. imdb puanı 5.9 civarında. bence en azından bir yedi nokta beş. olaylar ve kişiler birbirinden tamamen bağımsız olduğu için rastgele herhangi bir bölüm açılıp izlenebilir. ben en çok tom, peg, sacha ve stuart'ın hikayelerini sevdim.