1. nihayet sonbahar geldi. ağaçlar bir resme dönüşecek. rüzgârlar yağmurları savuracak. gökyüzü gürültüyle homurdanacak. doğa yerinde durmuyor, durmayacak. doğadaki devinime bakınca yerinde sayan insanlara dayanamıyorum.

    bugün sonbaharın ilk günü. bir özdemir asaf şiiriyle karşılamak istiyorum kendilerini.

    "yüzümde hüzünden gölgeler varsa
    bu hüzün yüzündendir olsa olsa"
  2. hırka mevsimi demeyi tercih ettiğim mevsim. oldum olası sonbahar hüzünlü bir kelime gibi gelir kulağıma, sanki bir daha bahar göremeyecekmişiz de o yüzden sonbahar diyormuşuz gibi hissederim. her sene sonbahar ekinoksunda^:bugün^ hırkamı dolabımdan çıkarırım ve akşamları balkona çıkıp hava cidden soğuyor mu diye gözlemlemeye başlarım. hırka giymeyi de oldukça severim, yılın en güzel zamanları hırka giydiğim zamanlar oluyor. o yüzden hoş geldin ey hırka mevsimi, hoş geldiniz sarı yapraklar.
  3. sokakta tişört ve şort giymiş insanlar görebileceğiniz gibi, aynı gün içinde mont ve bot giymiş insanlar da görebilirsiniz. öyle de bir mevsimdir.
  4. en sevdiğim mevsimdir. ağaçlara bi kastım var sanılmasın, uyusunlar. rüzgarı özgür bırakalım, güneş geri çekilsin. gökyüzü ağlasın, susmasın. dünyaya en çok yakışan karanlık, bir de çamur. vakti gelsin doyalım toprağa, karışalım çamura.
    abi
  5. güzeldir. hele ki dışarıda yağmur yağarken elinizde kahve, önünüzde en sevdiğiniz yönetmenin en yeni filmi varken!! muazzam!
  6. eninde sonunda, son da olsa, ismi itibariyle, her şeyden
    önce, bahardır. insanların, son, kısmına takılması ise nedendir ?
  7. kışı sevenleri gelmesi sevindirir
  8. şükür, bugün de yaşıyoruz!
  9. doğduğum mevsim diye demiyorum en güzel mevsimdir. tişörtün üstüne bi şey alıp çıkmalıktır, tadından yenmez