1. ohal’in 7. kez uzatılması ile artık durumun netleşmiş olduğu ülke, türkiye. bundan 50 yıl sonra belki bu günlere vah vah nidalarıyla bakacaklar bizse bire bir yaşıyoruz. teşekkürler uzun. muhtemelen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de “ohal’i kaldıracağız” propagandası ile yürüyeceksin.

    aynı senaryolar birbirini tekrarlamaya, vatandaş da akıl tutulması yaşamaya devam ediyor. ohal’in üçüncü kez uzatılışında sanırım fransa örneği vermişti, yedi oldu bence şu an eşimiz benzerimiz yoktur ha?
  2. insanları umursamaz ve bencildir, korkaktır. ağırlığın altında ezilmektir kaderleri. kaderlerinin aslında kendi ellerinde olduğunu fark edememiştir diğerleri ile birlikte. bu yüzdendir ki işte ya sev ya da terk et.
  3. tutturulmuş bir olağanüstü hal şikayeti. olağanüstü hal bunaltıyormuş. ya da bazılarına cereyan yapıyor herhalde. he yavrum. yıllarca doğuda sürüp giden olağanüstü hal durumuna vakti zamanında gözünü kulağını kapadın mı? kapadın. hatta alkışladın mı? alkışladın. o olağanüstü hal yanında seninki cennet bahçesi kalır. bu çifte standardı itiraf edemedikçe de quiz gibi seçimi önüne dayarlar.
  4. “biz yaşadık siz de yaşayın” zihniyeti mi yoksa bu? zaten şu coğrafyada yaşayan milletlerin tüm sorunu bu. bunu diyen, türkiye bir vakitler sürekli canlı bomba tehlikesindeyken, fransa’da bir canlı bomba haberi olduğunda “oh olsun” da demiştir. ki doğuda, ohal yönetimini bir noktaya kadar anlayabilirsin zira bu bölge demokrat parti döneminden beri hararetli, karmaşık ve birçok halkı bünyesinde barındırmıştır. ucuz, ben yaşadım sen de yaşa zihniyetinizi alıp gidebilirsiniz. bu ülkede sizi zorla tutan yok.
  5. doğudaki olağanüstü hal ile devam edeni karşılaştırmak "biz yaşadık siz de yaşayın" demek değil.

    yazdım: beyaz türkler olarak bu çifte standardı itiraf etmedikçe, diyarbakır'ın doğusuna geçemedikçe daha çok tayyip gelir sizi öpmeye.
  6. ohal, vatandaşın yüzde60 tarafından ya destekleniyor ya da umurlarında değil... devlet yüzlerce yıldır kandırıyor, üstelik bu ohal olmazsa kaos olur diyorlar, bombalar patlar, lgbt striptiz yapar diyerek başka secenek bırakmıyorlar ve böylece faşizmi sempatik kılıyorlar. son tahlilde bugün sokaktaki vatandaşın en az 10da 8i faşizandır.. yani, "demokrasi" yüzde20ye bile lazım değil, lazımsa da iktidar olana kadar lazım, herkes bunun farkında, liboşlar bile.
    ve sağ sadece bizde değil dünyada da yükseliyor, güvenlikçilik yükseliyor, yükseltiliyor. bu koşullarda özellikle sol hatalarını sorgulamalı. ve ideolojik üretim yapmalı ki ideolojik mücadele edebilsin.
  7. solun hatası zaten ideolojiyi önem sırasında insanın üzerine yerleştirmesiydi. bu yüzden yenildi sol. güneş gibi parlarttıkları ideolojiden insanların gözlerinin kamaşmasını fırsat bilip kadroculuğa giriştiler. çöktü zamanı tükenince.

    sol denilen hala chp ise, olağanüstü hal konusunda görevi, batıdaki insan ile doğudaki insanı ayırdetmeden politika üretmesidir. doğudakinin acılarına gözlerini kapayıp batıdaki için adalet aramak değil sol.