1. yeni bir özellik daha eklemişler. adı yeni müzik radarı. kişiye özel çalma listesi. gözat'ın altında yeni çıkanlar bölümünde yer alıyor. ilgilendiğimiz sanatçıların yeni çıkan parçalarını derleyip liste oluşturmuşlar. her cuma güncelleniyor.
  2. ben bu platforma üye olduğumda premium üyelik ücreti 9,99tl idi. yani 2 bira parası. yeni bir zam yaptılar ve premium üyelik ücreti 13,99tl oldu. yani yine 2 bira parası. belki onlar da benim gibi bira endeksli yaşıyorlardır.
  3. yine işe yarar bir yeniliğe imza atan uygulama. malum haftalık keşif ufka ufuk katıyordu. yeni özellik ile masaüstü versiyonunda kendi oluşturmuş olduğunuz her çalma listesinin altına listeye uygun 6 adet şarkı eklemişler. adı önerilen şarkılar. ayrıca bu 6 parçalık listenin yanına yenile butonu koymuşlar. her tıkladığınızda yeni bir 6 şarklılık liste getiriyor yine aynı paralellikte.

    teşekkürler spotify. sayenizde müzik kültürüm geometrik büyüme gösteriyor. verdiğim paralar helali hoş olsun.
  4. bu haftaki haftalık keşifte karşıma arka sokakların jenerik müziğini çıkarmış tuhaf uygulama. acaba ne dinlediğim için bunu önerdi?
  5. şu ara 3 ay için 1 lira gibi bir ücretle pazarı yoklayan uygulama, 2 yıldır aylık 10 lira veren birisi olarak kendimi mağdur hissediyorum. mail atacağım benden de 3 ay için 1 lira alsınlar, dönüş alırsam editleyeceğim.

    edit: olumsuz bir geri dönüş aldım, her ay 10 lira ödemeye devam
  6. haftalık keşif diye bir özellik ekleyen müzik dinleme platformu. bir kaç ay oluyor. o hafta hangi tarz şarkıları dinlediyseniz pazartesi günü o tarza ait başka şarkılardan oluşan bir playlist oluşturuyor sizin için. geçen hafta hep cimilli ibo dinlediğim için bu hafta dayamış recebimi, heremi.

    ayrıca sosyal medyadada global hesaplarından müşterilerini önemsiyorlar. king crimson isteriz isteriz diye twit attım kendilerine. bizde en az senin kadar istiyoruz, umarız gelecekte bizlerle olacaklar diye bir geri dönüş yapmışlardı.
  7. uzunca bir süre bulaşmamıştım,
    geçenlerde nedir ne değildir diye indirmiş bulundum. insanlık dışı bir şey, bu kadar zekice bir uygulamayı kimler yapmışsa takdirlik diyebildim. taş plaklara kadar olmasa da şöyle bir geçmişe gidersek; benim hatırladığım müzik piyasasını değiştiren ilk unsur napster idi. bu da sanıyorum ikinci napster etkisi yaratmış olmalı. üstelik legal yol.

    hatırlayanlar olacaktır. evlere pentium bilgisayarlar alındığı dönem mp3 devrim niteliğinde bir buluştu. korsan mp3 yazılımına müzik sektörü çok karşı çıkmamıştı. ancak atladıkları bir şey vardı o da mp3'ler bilgisayarlar aracılığı ile takas edilebiliyor idi. bu durum müzik piyasasına, cd satışlarına ilk sekteyi vurmuştu. dönemin en popüler mp3 paylaşım programı ise napster idi. kedi simgeli napster ile ilk savaş veren metallica olmuştu. hatta sony gibi bazı firmalar uzunca bir süre mp3 player üretmeyerek direniş gösterse de sonunda kazanan mp3 oldu. biz kullanıcılar da mp3 ile yollarımıza devam ettik, şarkılara çok hızlı ulaşıyorduk ancak beni rahatsız eden bir durum vardı. (tek bir scorpions şarkısına ulaşabilmek için 5 tane scorpions kaseti almış biri olarak) album dinleme alışkanlığım yok olmuş, şarkı başladıktan sonra bu sarmadı beni, başka şarkı açayım, o da sarmadı başka başka derken. tüketim o kadar değişik bir hal aldı ki, müzisyenlerin album çıkarma gayreti de anlamını yitirmiş oldu. işin bir de korsan boyutu var; kaç kişi korsan dinlemekten rahatsız oldu bilinmez, (vega, feridun, tarkan ve nilüfer gibi sanatçıların albumlerini alsam da muse, travis gibi gruplar için gerek duymamıştım) ve;

    spotify'a geri dönecek olursak spotify legal olarak yeniden album dinleme alışkanlığı kazandırması benim için çok önemli. onun dışında liste ile karışık kaset konusuna da karşı çıkmaması, bir kullanıcı için yapılabilecek her şeyi fazlasıyla veriyor. premium üye oldum ama diğer opsiyon da güzel. karışık çal demek ve sponsor ayağına reklamları yumuşatarak izlettirmesi ile ticari bir deha denilebilir.
  8. bugün mutlu bir gün arkadaşlar ! ac/dc artık spotify' da !
  9. reklam olayına çok takılmayı "ama reklam var yhaaa" tepkisini anlamıyorum.

    hiçbirimiz radyoda mutlu akü şarkısı dinlememişiz gibi...
  10. vodafone'la yaptığı anlaşma sonrası türkçe arşivini muazzam derecede genişletmesiyle tadından yenmeyen müzik servisi. masaüstü uygulamasında da musixmatch ile yaptığı iş birliği sonucu şarkı sözlerinin üçüncü bir uygulama gerekmeksizin program üzerindeki lyrics butonuna tıklayarak görülebilmesi ile gönülleri bir kez daha fethetti. aldığı para kuruşuna kadar helal olsun.

    mp3 indir, hemen indir, anında full albüm indir lügatlarını hayatımızdan silen program.