• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
star trek
uzay yolu. gene roddenberry tarafından oluşturulan bilim kurgu televizyon dizisi, film ve roman serisi. 7 kez dizi (1'i yalnız tasarım aşamasında kaldı), 12 kez sinema filmi, yüzlerce kez roman, video oyunu, ve hikâye olarak yayımlandı. 8 eylül cuma, 2006 yılında uzay yolu'nun ilk televizyon yayının 40'ıncı yılı kutlandı.

insanların galakside diğer bilinçli canlılarla birleşerek birleşik gezegenler federasyonu'nu kurdukları, kurgusal bir 3. dünya savaşı sonrası bir geleceği tasvir eder.

kahramanlar genelde fedakardır ama zaman zaman sonuç almak için başka yollara baş vurabilirler. 1960'larda orijinal seri'de ve diğer seriler de olduğu gibi hikâyelerdeki çatışmalar ve politik boyutlar günümüz olaylarını yansıtırlar. dizilerdeki emperyalizm, sınıf kavgası, ırkçılık, insan hakları ve teknolojinin etkileri gibi konular ilk yayınladıkları zaman olduğu gibi bugünde yankılanmaktadırlar.


  1. uzay gemisi enterprise (atılgan) ve mürettebatının uzay serüvenlerini anlatan dizidir.

    kaptan kirk ve mr. spock gibi kült karakterleri tv ve sinema dünyasına kazandırmış, milyonlarca hayrana sahip bir dizidir.
  2. türkiye'de star wars'a oranla daha çok bilinen, bütün seri boyunca olayların sürekli uzayda ve gemide geçtiği izlenimi veren, ve bununla biraz da bayan bilim kurgu dizi-film serisi.

    serinin en güzel filmi turist ömerli olanıdır.
    ufo