• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.52)
star wars episode vii - the force awakens - j.j. abrams
serinin altıncı filmi olan star wars vi'da luke skywalker ve arkadaşlarının han solo'yu kurtarmak için tatooine'e yaptıkları yolculuğu ve mücadeleyi izlemiştik. bu bölümde oğul luke skywalker babası darth vader ile karşı karşıya gelmişti. seyirci olarak hikayenin bittiğine inanmıştık. ama star wars/yıldız savaşları efsanesi herkesi şaşırtacak biçimde geri dönüyor. bu yeni bölümde, harrison ford'un han solo'yu canlandırması hariç, seyirciyi neler beklediği ise başlı başına bir muamma! yönetmen koltuğu ise yakın dönem bilimkurgu-aksiyon sinemasının yükselen ismi j.j. abrams'a emanet.


  1. çok çok büyük umutlarla bekledik, aylarca, yıllarca..sonuç, koca bir hayal kırıklığı.. ben ki her şeyi göze aldım, sabahına çok önemli bir vizem olmasına-bok gibi geçti uykusuzluk yüzünden orası ayrı- rağmen koşa koşa gittim, sabredemedim bekleyemedim. peki ne oldu, disney'in en sevdiğim serinin içine edişini göz yaşları eşliğinde izledim. normal bir süper kahraman filmi için okey, fakat star wars için vasatın ötesinde.. tabi çok üstüne gitmemek lazım sonuçta devam filmleriyle hikayenin altını doldururlarsa fikrim değişebilir. şimdilik beklemekteyim, kendimi bazala aldım, uyanmak için doğru anı bekliyorum^:spoiler was here:)^ birkaç hafta sonra editleyip film hakkındaki genel eleştirimi yazacağım, izlemek isteyecek youserlara spoiler verip içine etmek istemem. ne olursa olsun sonuçta star wars elbette ki sınavlardan sonra birkaç defa daha izlemeye gideceğim.
    r2-d2
  2. bence eskiyle yeniyi harmanlama olayı çok iyi olmuş.yeni izleyici kitlesini çekmek için maalesef bu şart.seriyi göz önüne alırsak bu filme tabiki bekleneni veremedi diyebiriz ama ben buna "çağın gerektirdikleri" diyorum.insanların para kazanması lazım.bence bu film bir fragman.daha kapsamlı yorum yapabilmek için ikinci filmi bekliyorum.
    bence bu bir filmdir. (bunu yazmayı çok istedim)
  3. episode 4 gibi bir film olmuş. film çok tanıdık, izlemesi keyifli ancak insan izlerken "bu ne simdi" diyor zaman zaman. sevenleri genellikle sonraki bölümlere bakıp öyle eleştirmek lazım diyor ama sanırım en kötü seri en kötü bölümü ile başladı. hikayede sorunlar var, inandırıcılık sorunları var, zorlamalar var. bu saatten sonra toplamak zor olabilir.

    yaratılan hypetan dolayı sinemaya gitmemeyi bile düşünmüştüm. keşke daha kararlı olsaymışım. tvde falan izlerdik.
  4. film de çok tanıdıktı zaten. ne bileyim star wars serisine pek yakışmadı ya. film iyi mi iyi ama seriye kıyaslarsak cacık kalıyo. disney beceremedi bu işi.

    gerçekten hoşuma giden iki şey oldu, birisi bb-8 diğeri ise han solo ile kylo-ren arası diyaloğun son sahnesi.
    kuz
  5. açıkçası serinin hiçbir filmini izlemedim fakat bu kadar olumlu geri bildirim alınca tamamına vakit ayırmaya karar verdim. bu sefer de önce 1.yi izleme 5'ten başla 3 git falan tarzı şeyler söyleniyor. gereğini yapacağım artık, yılbaşı programı bile olabilir, ne mutlu.

    zerre spoiler okumadım tabi ki şu an resmen tabula rasa
    abi
  6. abartıldığı kadar kötü olmadığını düşündüğüm ilk sahnesiyle dahi tüyleri diken diken etmiş filmdir. star wars serisini seven bir insanın bu filmi sevmeme ihtimali yok denecek kadar az. ayrıca ilk kez star wars izleyecek genç nesilide kendine bağlayacaktır.
  7. son günlerde aşırı doz star wars çılgınlığından resmen kanser olacaz.

    daha seyretmedim. ama bir gün neden olmasın?

    popüler kültür artığı, vasat film, hüağk tüh iğrenç bir film demeden önce;

    (bkz: büyük lokma ye büyük söz söyleme)

    büyük konuşmamak lazım. sonra yalıyoruz o tükürüğü:)
  8. serinin vasat filmlerinden biri olmuş.
    !---- spoiler ----!

    hansolo öldü kimse yasını tutmadı ya, bunlar galaksiyi kurtardı arkadaş hala serserilerle başı dertte falan. senaryoda yetersizlik vardı, serinin diğer filmlerinde de koskoca güç felsefesi ve iyi kötü ayırdını habire vurdu kırdı boyutunda incelemek resmen vizyonsuzluk. örümcek adamdan ibret alınması lazım biraz.

    !---- spoiler ----!
    abi
  9. ilk imax deneyimimi yaşadığım film oldu kendileri
    !---- spoiler ----!

    star wars'un devamı olmasaydı gerçekten beğendim diyebilirdim ama senaryonun seriyle tam oturmaması, gücün anlamını bu kadar basitleştirmek hayal kırıklığına uğrattı açıkcası

    !---- spoiler ----!
  10. olmamış.

    disney bugüne kadar çekilmiş altı filmin ekmeğini çok güzel yemiş yaptığı bu yedinci film ile. yani ilk filmlerdeki aktörleri kendi çektiği filme de koyarak, hiçbir şey yapmayarak direkt izleyicinin beyninin nostalji merkezine sağlam darbeler vurmuş. çektiği film çok basit, sıradan, star wars felsefesi ile uzaktan yakından alakası olmayan bayağı bir film olmuş. hiç ama hiç beğenmedim. bu kadar da olmaz. keşke hiç çekmeseymiş de star wars belleklerimizde o muazzam karakteri ve kişiliğiyle kalsaymış.

    filmde belli belirsiz göndermeler/alegoriler de mevcut. hemen bahsedeyim:

    1. isyankar siyahi stormtrooper'ımız ismi "finn." aklımıza hemen huckleberry finn ve siyahi arkadaşı geliyor. siyahi karaktere "finn" ismini koyarak mark twain'in eserine gönderme yapılmış.

    2. poe ismine gelirsek, edgar allen poe - the raven aklımıza geliyor hemen. galaksideki en iyi pilotun ismini poe koyarak, edgar allan poe ve eseri the raven'a göndermede bulunulmuş. poe, the raven'ı yazdı, karga bir kuştur ve uçabilir. filmde de poe karakteri pilot ve o da uçabiliyor.

    3. başrolde seksi ingiliz aksanıyla yine güzel bir hanım kız. ingiliz asaletini yüceltmeye ve reklamını yapmaya yönelik hareketler.

    4. ve yine kötü karakterde irlanda aksanı! ne alıp veremediğiniz var arkadaşım şu irlandalılar ile? içinde ingiliz parmağı olan her filmde hırsızlar, katiller ve bilumum kötü karakterler hep irish aksanıyla konuşuyor. yere yere bitiremediniz şu irlandalıları.

    eminim daha çok vardır ama şimdilik aklıma gelenler bunlar.