• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.67)
stranger than paradise - jim jarmusch
macar asıllı bir new york'lu olan willie'nin yaşam düzeni halasından gelen bir telefonla bozulur. willie'nin yanına macaristan'dan kuzeni eva gelecektir. eva'nın gelmesi ile aralarındaki farklar hemen su yüzüne çıkar. ikisi o denli farklıdır ki, iletişim kuramazlar ve birbirlerinden çok sıkılırlar. bu sıkıcı tempoyu dağıtmaya karar veren eva, cleveland'daki lotte halasının yanına gitmeye karar verir. bir süre sonra willie, eva'yı özlediğini anlar ve yanına eddie'yi de alarak yola çıkar. cleveland'a giden willie eva'yı ikna eder ve üçlü florida'nın yolunu tutar.


  1. bağımsız amerikan sinemasının en önemli temsilcilerinden jim jarmusch'un ilk filmi olmasa da, ilk önemli filmi. 1984 yapımıdır. her jarmusch filmi gibi bu da hiçbir şeyin gülünç bir hikayesidir, karakterler bir şeylerin değişmesi için oradan oraya giderler ama bir şey değişmez, yabancılaşma ve sıkıntı her yerdedir; new york'ta da, cleveland'da da, florida'da da peşlerini bırakmaz.
  2. gülünç amerikan rüyasına jim jarmusch tarzı tuhaf ve tamamen bağımsız bir estetikle yaklaşım. bir yandan gerçekçi olmayan bir umut bir yandan kaygısızlık diz boyu. çok sevdiğim bir film.