• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.75)
stranger things
arkadaş canlısı, hayatında her şeyi düzgün olan bir çocuk aniden ortadan kaybolur. bu gizemli kayboluşun ardından ailesi ve yerel polis çocuğu aramaya başlar ancak ellerinde hiçbir şey yoktur ta ki gizemli bir başka kız ortaya çıkana kadar. yıllar önce kaybolan başka bir çocuk yeniden ortaya çıkar. will’in bir şeyden saklandığını söylemesi olayları daha karmaşık bir hale getirir. devletin gizli projelerinden birimi yoksa doğa üstü bir güç mü ?


  1. arkadaş tavsiyesi üzerine başladım ilk üç bölüm itibariyle beklediğim gerilimi yaratmadı. pek sevemedim. aslında retro görüntüler ilgimi çekmedi değil oyuncular ve konudan çok özellikle çevirmeli ahizeli telefon, pentax fotoğraf makinesi gibi öğeler seyredilir kıldı. yine de devam edebileceğimi sanmıyorum. ben halen lost ve breaking bad'de kalmışım.
  2. 8 bölümlük sezonuyla; çocukluğunu 80'ler ve 90'ların başında geçirenlerin fazlasıyla sevebileceği, bu senenin en harika işlerinden birisi. Görüntü Yönetmenliği, kurgusu, dönem kostümleri, merak uyandırıcı senaryosu diziyi çok kısa sürede tüketmenizi sağlıyor. Öyle ki Stephen King senaryoyu yazmış; Steven Spielberg, Wes Craven, John Carpenter ve Ridley Scott bir araya gelip yönetmiş adeta^:swh^. Zaten bu ismini saydığım yönetmenlerin filmlerine de yüzlerce gönderme mevcut.

    "E.T.", "Poltergeist", "stand by me", "The Thing", "the goonies", "Carrie", "A Nightmare on Elm street", "Alien", "Close Encounters of the Third Kind" gibi filmlerden ilham alınmış ve neredeyse birebir uygulanmış sahne planlarını dahi görebilirsiniz.

    Şu sayfadan kendi "Stranger Things" Gifinizi yapabileceğiniz bir siteye ulaşabilirsiniz.

    şu da imdb
  3. 80lerin ihtisaminda gecen bir bilim kurgu hikayesidir ki icerik olarak o donemin cocuklarina unutulamaz hazlar yasatir. Old school bilim kurgu diyelim tanim olsun.

    Icerikte oyle detaylar vardir ki star wars, zindan ve ejderha, stephen king fanlarini hazzin otesine goturur. Cocuk oyunculuklara deginmiyorum bile. Ikinci sezonu cadilar bayrami ile basliyor ve fragman bile heyecanin doruk yapmasina yetmistir. Fragmandaki hayalet avcilari ve micheal jackson temali hava yetmistir.

    edit: bahsini etmisken 2. sezon fragmanlarini da paylasayim.
    comic con trailer
    final trailer
  4. birinci sezonu hemen izlemiştim ikinci sezonu ise ancak şimdi bitirebildim. ikinci sezonda en az birinci sezon kadar iyi olmuş.

    çoğu kişinin dediği gibi oyunculuklar, 80'ler atmosferi ve müzikler muhteşem.

    üçüncü sezonun onayını almışlar ama sanki üçüncü sezon diğer sezonlar kadar iyi olamayacakmış gibi geliyor. sanki diziyi böyle bitirseler daha iyi olacaktı ama üçüncü sezonu da görmek istemiyor değilim. inşallah bozmadan, bokunu çıkarmadan devam eder.

    !---- spoiler ----!

    bu arada olan yine en iyi niyetli, en saf, hiçbir şekilde kötülük düşünmeyen bob'a oldu. birde sanki bob'a hiçbir şey olmamış gibi devam ettiler. evet bob dizinin biraz pürüzü gibiydi aradan çıkarılması gerekiyordu ama olmasa da olurdu keşke hiç dahil edilmeseydi. sanırım, o kadar olay oluyor bunlara bir bok olmuyor denmemesi için en azından olaylara dahil olan tanıdıklardan birini ölmüş gösterelim dediler.

    !---- spoiler ----!
  5. hiç tasvip etmediğim bi tür olmasına rağmen ben de imdb puanına güvenerek başladım ve ilk bölümden diziye bağlandım. stephen king kitaplarına benzer bir konuya sahip. hatta dizi isminin logo yazı stili, stephen king kitaplarının kapağındaki stephen king yazısının stiline benziyor. başrollerde bi kaç geek çocuk var diyebiliriz. 80'lerde geçen dizide 80'lere ait bi çok kavrama göndermeler yapılıyor. tavsiye ederim.
  6. netflixin hd edition paketinde çok fena şekilde seslerinde hd olduğu ilk yapım olma ünvanını almış korku-gerilim-retro temalı fantastik bir yapım. söylenilene göre devam sezonları çekilecekmiş. dün tekrar baktım türkçe dublajı da eklenmiş netflix'e, duyrulur.

    (bkz: orjinali tavsiye edilir)
    (bkz: dublaj zararlıdır)
    ilgaz
  7. sezon finalini izleyeyim diye marketten alışveriş yaptırdıktan sonra, sezon finalinin zaten izlendiğini farkettiren dizi. yağ gibi kayıyor vesselam.
  8. 80’ler ve geek çocuklar görünce sevindiğim; müziklerini duyunca (ki jonathan kardeşi will’e mükemmel gruplar tavsiye ediyordu) vay be dediğim ve hafif dark tadındaki dizi.
    bir tek fütursuz ergenler sinir bozucu, o kadar.

    bitirme şeysi:
    !---- spoiler ----!

    son sahne koymuşlar ki 3. sezon gelecek, annenizi öpecek demek istemişler. bir de snow ball’daki çocukları görünce düğünlerde kız kıza dans ettiğimiz saçma zamanlar aklıma geldi. ayrıca telekinetik olmak istiyorum, arz ederim.

    !---- spoiler ----!
  9. 3. sezon produksiyon asamasina girmis hadi bakalim bu sene cadilar bayramina yetistirseler ne guzel olur.

    video