• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.50)
suits
2011 yapımı, usa network kanalında yayımlanan televizyon dizisi, çok zeki olmasına, okuduğu her şeyi unutmamasına rağmen üniversiteden mezun olamayacak kadar tembel olan mike ross'un, eğitimini tamamlamamasına rağmen manhattan'da harvard mezunu bir avukatmışçasına işe girmesi ile başlıyor.


  1. johnny depp ve david beckham'ın günah dolu gecesinin meyvesi gibi duran harvey karakterine sahip dizi.

    şu ana kadar izlediğim bölümlerde yenilmez profil çizen, kadın avcısı karakterimiz harvey ve onun yardımcısı çok daha duygusal ve saf kalan, fotoğrafik hafıza özelliğini çok kıskandığım mike'ın eğlenceli diyalogları ise diziyi izleme nedenlerinden. arada yaptıkları göndermeleri (özellikle sineklerin tanrısı ve star trek'e olanları beğendim) tuz biber oluyor izleme keyfine.

    avukatlık camiasını işleyen başka bir dizi (bkz: better call saul) ile karşılaştırıldığında white chocolate mocha vs sert filtre kahve durumu yaşansa da olayların daha basit ve gerçekçilikten daha uzak işlenişi rahatsız etmiyor. aksine farklı bir tat alınıyor.
  2. hukuk fakültesi öğrencilerine izletilmesi yasak olması gereken dizi. sonra icra dairelerinde hayal kırıklığı içinde ağlıyorlar.
  3. 4. sezonunun sezon finalini yapmış, avukatlığı konu alan, içerisinde dizi-film göndermelerinin bol olduğu, bana egoizmi sevdiren amerikan dizisi.
  4. senaryosuyla, çekimleriyle, oyunculuklarıyla, müzikleriyle mükemmel bir dizi. insanın gerçekten de özel dikim çizgili takım elbisenin içinde bu tarz hamle savaşları yapabilecek bir avukat olası geliyor ama burada değil :)

    lakin diziyle ilgili değinmek istediğim asıl şey, o nasıl harika müzik seçimleridir öyle, bu kadar mı güzel soundtrackleri olur bir dizinin. müzik arşivimde ayrı bir klasördedir hepsi. yeni sezonu iple çekiyoruz.
    hubot
  5. önce house m.d. sonra white collar şimdi de suits, ne iş yapacaksan amerika' da yapacaksın. mesleğinin kıymeti var oralarda dedirten dizidir.
  6. apar topar gidip takım elbise aldırma hissi uyandıran dizidir. tamam giyenle de alakalı ama takımın hiç payı yok demek yanlış olur. film ve diğer dizilere göndermeleriyle olsun, kıvrak zeka ürünü mahkeme sahneleri olsun akıcı bir dizi.
  7. 24 haziranda 5. sezonu başlayacak olan aşmış dizi.
  8. ana karakterlerinden harvey specter'a aşık olduğum dizidir! o nasıl bir duruş, o nasıl bir karizma, o nasıl bir gülümseme yarabbim! resmen onun için izliyorum diziyi, ergenliğime geri döndürdü ya adam beni! bir de takım elbise fetişi başlattı hiç yoktan bünyede! neyse, diziye dönersek eğer; bir efsane olmasa da sürükleyicidir, amerikan hukuk sistemi hakkında çok şey öğretir. ilgilenenlere duyrulur!
  9. harvey: “biri kafana silah dayadığında seçeneklerin nelerdir?”
    mike: “neden bahsediyorsun sen? söylediklerini yaparsın yoksa seni vururlar.”
    harvey: “yanlış. silahı alırsın veya daha büyük bir silah çekersin. veya blöflerini görürsün. veya mümkün olan diğer 146 şeyden birini yaparsın. eğer kendi kendine düşünemiyorsan belki de bu iş sana göre değildir.”
  10. yeterince çok bölüm olması süper bir şey istediğin kadar izliyorsun ve asla bitmiyor. arka sokaklar da mı böyle acaba?
    abi