• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
switched at birth
doğduklarında hastanede karıştıklarını yıllar sonra öğrenen iki genç kızın hikayesinin anlatıldığı aile dizisi, 5 sezon sürmüştür. 2017 yılında son bulan dizinin yapımcısı abc kanalıdır.


  1. cok detayli bir inceleme yazmistim bu dizi ile ilgili ama sitedeki bir aksakliktan dolayi tarih oldu yazdiklarim. simdi belli basli noktalara deginecegim.

    ilk olarak dizimiz ergen dizisi gibi gozukse de isledigi konu itibari ile toplumsal bir cok olaya dikkat cektigi icin faydali bir yapim olarak nitelendirilebilir.

    hastanede yapilan bir hata sonucu cocuklarinin karistigini ogrenen aileler bir hukuk mucadelesine girisiyor ve geri planda kizlarimizin yasadiklari travmalar isleniyor. ufak bir supriz kizlarimizdan birisi isitme engelli daha dogrusu sagir. sagir diyorum cunku sagir kulturunde bu tabir kotu bir sifat degil, kimliklarinin bir parcasi ve dizide bunu siklikla vurguluyorlar. soz konusu bir isitme engeli olunca dizimizde bol bol isaret dili goruyoruz ve isitme engelliler okulundan sahneler izliyoruz. bu acidan baska bir ornegi yok bu yapimin. daha once islenmemis bir tema. dizinin bir bolumu tamamen konusmasizdi ve bu amerikan tv tarihinde ilk kez tamami isaret dilinde yapilmis bir yapim prime time da gosterildi.

    isaret dili temasinin disinda genclik problemlerini vurgulamasi da diziyi onemli yapan detaylardan. cinsel istismar, universitelerdeki irkcilik, engellilerin karsilastigi problemler, toplumun engelilere bakis acisi, issizlik, sinif farklari, yerel yonetim sorunlari ve daha bir cok tema ile dizi bir farkindalik yaratma cabasinda. izlerken ergen kizlarimizin simarikliklarinadan ziyade bu cabaya dikkat edilinirse gercekten anlamli bir diziydi.

    gel gelelim bu dizinin bir turkce uyarlamasi varmis. paramparca isimli bir dizi hic izlemedim. nurgul yesilcay oynuyormus basrollerde. birkac video inceledim benzer bir yapim mi diye ama yukarida yazdiklarimin izini dahi goremedim. sadece dogumda degisme temasini alip uyarlamis olabilirler.