• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
tales of the city
"armistead maupin aynı isimli romanlarında uyarlanan dizide, mary ann’ın hayatı konu ediliyor."


  1. oldukça eğlenceli ilerliyor, tamamen lgbt bir dünyada geçmekte. diziyi hızlı ve fazla doz alan heteroların "acaba ben de gay miyim", "gay olmadığım için kendimden utanmalı mıyım" gibi saçmasapan sorular sorması olası. trailer
  2. şimdi düşündüm de pandemi başlamadan önceki yaz izlemişim bu diziyi. insan ilişkileri üzerine kurulu, sıcak bir dizi.
    armistad maupin tarafından ilki 1978 yılında yazılan ve 2014 yılında dokuzuncusu yayınlanan bir dizi romanı ekrana aktarıyor dizi. başlangıç tarihini dikkate aldığımızda bir dönem dizisi denebilir, olayların geçtiği san francisco batı kıyısının yokuşlarıyla ünlü şehirlerinden biri. mekan güzel, anlatılan öykü ise aralarında kan bağı olmayan bir aile hikayesi gibi. kiralık apartlardan oluşan ve şurada bir oda da benim olsa hissi uyandıran bir yerde yaşayan insanların hikayeleri.
    bu romanların tv uyarlamaları ise karışık biraz. uzun aralarla çekilmiş toplam dört sezon var.
    1993 tales of the city https://www.imdb.com/title/tt0106148/?ref_=fn_al_tt_2
    1998 more tales of the city https://www.imdb.com/title/tt0120574/?ref_=fn_al_tt_3
    2001 further tales of the city https://www.imdb.com/title/tt0245625/?ref_=fn_al_tt_5
    2019 tales of the cityhttps://www.imdb.com/title/tt7087260/?ref_=fn_al_tt_1
    bu uzun aralıklar aslında çok hoş olmuş. oyuncular doğal olarak yaş almışlar böylece yaşlandırma tekniklerine başvurmadan oldukları halleriyle geçmişler kameraların karşısına.
    netflix de bütün sezonları bulup keyifle birbiri peşine izlemiştim. ha evet dizide gay karakterler de var. ama onlar gerçek hayatta da var. görmezden gelmek nereye kadar. bulup izleyin bence.