1. iki gruba ikişer test uygulanıyor. ilk test yapboz, ikincisiyse dört farklı parazitli resimdeki gizli ögeyi bulma testi.

    ilk gruptaki bireyler yapbozu yaparken herhangi bir süreyle sınırlandırılmıyorlar. rahatça yapbozu tamamlayıp, parazitli resim testine geçiyorlar. dört adet parazitli resmin üçü dolu, biri boş. yani birinin içinde gizli bir detay yok. ilk gruptakiler resimlerin tümünü doğru yorumluyorlar.

    ikinci gruptakilerse yapbozu yaparken çok kısıtlı bir süreyle başbaşa bırakılıyor. haliyle hiçbiri yapbozu bitiremiyor; ve bu süre içinde stres, baskı ve yetersizlik hisleriyle boğuşuyorlar. diğer teste geçtiklerinde ise sadece üç resmi doğru yorumluyorlar. içinde gizli bir detay olmayan resme de bir yorum getirme ihtiyacı duyup, baskı altında kalan zihinlerinin onlara gösterdiği şeyleri söyleyiveriyorlar. çünkü ilk oyunda, baskı altındayken kontrolü kaybediyorlar ve bu yüzden beyinleri ipleri eline alıyor.

    kıssadan hisse, hayatının kontrolünü sağlayamamış, akıntıdaki bir dal gibi, fırtınadaki bir yaprak gibi savrulup duran bireylerin beyinleri tanrı fikrine inanmaya daha yatkın olabilir. selam.
  2. gott, god, gud, güth, zot, jainko, boh, bog, bóg, buh, bathala, mulungu, mungu, molimo, katavul, unkulunkulu, ghmert'i, bondye, atua, paramesura, vaj tswv, jumal, debata, duw, devata, devaru, devan, tuhan, devi, devudu, shen, sin, shin, kami, dios, dieu, dia, dio, déu, dievs, dievas, deus, theos, zeu, zeus, thân, trò'i, allah, ellah, elohim, preah, theph, thepha, isten, ishten, olorun, tanrı, täñir, tengri, teñri, tianri.

    her dilde farklı şekilde söylenir. tüm dillerde anlamı aynıdır. bir takım homosaphiens tarafından yok sayılır. inananlar, bu kişiler tarafından aptallıkla suçlanır. ancak yok olduğunu kanıtlayabilen çıkmamıştır.

    tanımı:
    "de ki: o tanrı tekdir,
    tanrı ölümsüzdür.
    doğurmadı, doğmadı da,
    o'na denk bir varlık yoktur"

    özetle başlangıcı ve sonu olmayan, varlığı kapsayan, meslektaşı, eşi, benzeri ya da ortağı bulunmayan, yaratılmışların her atomunun sahibi olan ve tek bir sözüyle karıncadan bile küçük mikropları ezip yok edecek derece de güçlü, ölümsüz ve öldürülemeyen, yaşlanmayan ve uyumayan, yeri geldiğinde zorba, yeri geldiğinde esirgeyici ve bağışlayıcı olan, hadsiz derecede tahammül sahibi yüce ve yaratıcı varlık.
  3. önce kavramını anlamamız gereken şey.
    eger tanrı olarak tek tanrılı dinlerdeki tanrı kavramını baz alırsak bilmediğimiz şeyler hakkında düşünemeyiz, düşünsek dahi bu doğru bir yargı olmayacaktır. hiç çip yapımı hakkında bilgisi olmayan 2 insanı hayal edelim ve bu 2 insanın çipler hakkında farklı görüşlere sahip olduklarını varsayalım aralarında geçen tartışma bir sonuca bağlanır mı? hayır neden çünkü hiçbir bilgiye sahip değiller o konu hakkında yani bir ateist ile bir müslümanın arasındaki tartışma da aynı sonuca varacaktır bir taraf ben inanıyorum arkadaş içimden geliyor, diger taraf ise tanrı yok, neden yok? e çünkü yok hadi kanıtla diyecek ne sonuca vardık şimdi? diğer seçenek olarak tanrıyı bir ilk enerji olarak kabul edelim,bu durumda da karşılaşacağımız sorun enerjinin yoktan var olamayacağına göre o ilk enerji nasıl ortaya çıktı olacaktır bu soruya bir cevap var mi? bilimin şu anda bu soruya cevabı yok bu durumda yine yaratıcıya ulaşacağız, karşımıza iki seçenek çıkacak ya kutsal kitapta yazılan gibi o doğmamış doğurulmamıştır mantığıyla yaklaşacağız, kestirip atacağız ki bu bence çok yanlış sorgulayan bir insanın buna şıp diye inanmasını bekleyemeyiz,ya da hakkında hicbir bilginin olmadığı, bir hayvan türü olan homo saphiens'in aklının alamayacağı kavram hakkında yargıda bulunmayacağız. biz bir hayvan türüyüz dostlar kendimizi boşa kandırmayalim o kurban bayramında masallah masallah diyip boynuzundan sürüklediğin koçdan farkın düşündüğünden çok daha az o hayvan da sana gönderilmedi bildiğin dağda otlayan hayvanı (senin o çok büyük gördüğün insanların uzun zaman önce yaptığı gibi) alıp bu benim diyorsun sonra boynunu kesip allahim sana kurban olsun diyorsun yav neden kestin şimdi o hayvanı sen kimsinde kime kurban veriyorsun ? işin özüne gelirsek hiç gerek yok bu kavramı tartismaya dünyamızın daha önemli sorunları var gelin cenneti buraya taşıyalım bırakalım dini ırkı insan olmaya çalışalım önce, çıkarlarımız uğruna masum çocukları öldürmeyelim, güzelim ağaçları kesmeyelim. kim bilir belki bize bir şeyler söylemek istiyorlardır?
    not:bu yorum kur'an veya herhangi bir kutsal kitabı kaynak olarak kabul etmeden yapılmıştır.
  4. "tanrım! beni affet, sana inanmayı o kadar çok istiyorum ki. bir anlığına bile olsa, senin varolmadığından o kadar emin olabiliyorum ki. en çok da varlığına ihtiyacım olduğu anlar hoşuma gitmiyor, insanın acizliğinin son noktası, köprüden önceki son şarampol.

    cennet ve cehenneminden, iyilik ve kötülüğünden çok mecbur kaldıklarımız, gereksizce yaşadıklarımız, hiç yaşayamayacaklarımız yoruyor beni. yaptıklarımızın, yaşadıklarımızın karşılığını alamayacağımızı bilerek, sadece kendi benliğimizle, kendimize olan saygımızla, kendi varettiklerimizle sonumuza kadar yaşamak mümkün mü? bunun hakkında konuşarak ulaşacağım sonucun gereksizliği, varolmamızın bilinmeyen anlamsızlığı alıkoyuyor benden seni. tamamen yokolmaktan çok, şuan varolmak korkutuyor beni, tanrım, korkuyorum, milyonlarca ihtimalden sadece birkaçına dahil olmak korkutuyor beni, gerçekten varolmak korkutuyor beni.

    tanrım, kayboldum, sensizlikte kayboldum, varolamıyorum, eksik kaldıklarımla yaşayamıyorum.

    tanrım, beni affet, sana inanamıyorum!"

    8 şubat 2016, 02.27
    isk
  5. ahlaklı davranmak, güçlünün güçsüzü ezmesinde sakınca görmek, hitler'e karşı çıkmak, susuzluktan ölecek olan bir çocuğa yardım etmek için ihtiyacı olan tek şeye, yani vicdana sahip olmayanların tutunduğu hede.

    bütün bunları kendi vicdanını değil de kafasındaki tanrı figürünü memnun etmek için yapan(ki tanrıyı memnun etme saikiyle yaşadığını iddia eden insanların bahis konusu eylemlerin hemen hiçbirini yapmadığı yüzlerce yıllık gözlemlerle sabittir) birinin tanrısız kalma gerekçesiyle intiharı insanlığa çok şey kaybettirmez zaten.

    ne iyi bir insan olmak için, ne de özel ve değerli hissetmek için böyle bir kurgu karaktere ihtiyacım yok benim.

    nihai tanım: dünyanın en popüler fantastik kurgu karakteri. mana epey yüksek, hit point sınırsız, damage desen... sıfır(rakamla "0"). destruction vaatlerini hiçbir zaman yerine getiremeyen ama çılgın confusion becerisiyle sınırsız npc'yi etkisi altına alabilen bir wraith olduğu yönünde çok güçlü şüphelerim var.
  6. evren gibi sonu belli olmayan mükemmel bir düzen yaratmış olduğu söylenen ancak yarattığı kullarını kendi sözleri olduğu söylenen dört kitaptan son sürüm olanı* ile yargılayan,
    son kitaba sadık kalmayanların ise cehennemde kızarmalarına göz yuman merhametli islam mitolojisi varlığı.
  7. koşullardan, geri kalan şeylerin hareketlerinden bağımsız, onlardan etkilenmeyen hiçbir varlık bulunamayacağından; hiçbir şey yoktan var vardan yok olamayacağından dolayı varlığı imkansız olan varlık.
  8. Joan Osborne'un da dediği gibi :

    Whatif god was one of us
    just a slob like one of us
    just a stranger on the bus
    try to make his way home.
  9. korku dünyada ilk olarak tanrıyı yaratmıştır.

    ilahi dinlerin sümerlerin çok tanrılı dinlerinden türediği yolunda bulgular vardır. bütün ilahi dinlerde geçen nuh tufanının sümerlerin gılgamış destanı olması, yaratılış hikayesinin sümer yaratılış hikayesi olması, ademin cennetten kovulması, baş örtme, eyüp peygamber hikayesi, kur'an'daki harut-marut meleklerinin sümerdeki kökeni, sümer tabletlerinde, tevrat’ta, islam hadislerinde ve kumran metinlerinde aynı söylencelerin geçmesi, lut peygamberin kızlarıyla yatması olayının ken efsanesi olmasi ve başka birçok şey örnek olarak gösterilebilir.

    (bkz: kur'an, incil ve tevrat'ın sümerdeki kökeni - muazzez ilmiye çığ)
    hubot
  10. ene'l hakk.