1. laiklik nedeniyle devletler üzerindeki hakimiyetini kaybeden büyük lider.
    'ivit bende tanrıya inanıyom amma devletimizi sonsuz güç sahibi bir yaratıcnın kuralları yerine bizim dini ve devleti ayrı tutan kurallarımıza göre yunetelim. çünkü biz daha demokratikiz'

    şimdi töbe haşa tanrı olsanız yukarıdaki tırnak içindeki konuşma karşısında ne düşünürdünüz, bi düşünün bakalım.
  2. çok basitçe açıklamak gerekirse: insanlığın bildiklerinin tümü a kümesi ise tanrı a' kümesidir.
  3. sevgili tanrım ,umarım olanlardan haberin vardır. attığım bir kaç yanlış adım yüzünden yine belamı verdin bu hafta. tanrım kuluna ettiğin hak mı ? '' al sana kurabiye ''
    ebru
  4. insan denen varlığın düşüncelerinin boyutunda yalnızlığını ortadan kaldırmak ve etik olarak dayatılan davranışları aştığında yani dayatılan toplumdan farklı davrandığında kendini haklı çıkarmak ya da affettirmek (içsel olarak rahatlamak) amaçlı yarattığı soyut yapı. yaygınlığın sebebi ise insanların zayıflığıdır.
  5. ene'l hakk.
  6. ailemden çok fazla bir dini eğitim almadım. ilkokulda din öğretmenimden aldığım bilgilerle tanrı-din olayını az çok şekillendirdim kafamda. tanrı kavramını korku ile birleştirmiştim, içimden küfür eder sonra tövbe ederdim günah diye.^:uğur gürsoy^ lise yıllarında ailemin ilkokulda öğretilen mezheple uzaktan yakından alakası olmadığını kavradım, ama tanrı kavramı az çok aynı kaldı. sonra bir sevgili yaptım, camiye cumaya gider oldum. ^:çapsızlık^ lise bitince-kızdan da ayrılınca^:swh^- durup bir düşündüm, ulan bu kadar adaletsizlik var, bu kadar saçmalık var, bırak dini tanrı bile olamaz dedim koyu bir ateist oldum. arkadaşlarla tartışmalar, aileyi ikna çabaları... şu aralar sanırım düşüncenin son aşamasına geliyorum. seçeneklerimiz nedir: 1)tanrı vardır ve iyidir. 2) tanrı vardır ve öldü. 3) tanrı var ama umursamaz bi adam, ya da farkında değil bizi yarattığının. 4) tanrı yok. liste tanrıya verdiğin sıfatlar ve durumlarla uzar gider. benim en emin olduğum şey ise ilk seçeneğin olmadığı. tanrı eğer varsan böyle sınama olmaz kusura bakma, bu kadar adaletsizlik olmaz bir dünyada.

    neyse sonuç olarak vardığım nokta, bu seçeneklerin hiçbiri önemli değil, ilk seçeneğin olmadığından eminsem diğerlerinin ne olduğu fark etmez, umrumda da değil.
  7. gott, god, gud, güth, zot, jainko, boh, bog, bóg, buh, bathala, mulungu, mungu, molimo, katavul, unkulunkulu, ghmert'i, bondye, atua, paramesura, vaj tswv, jumal, debata, duw, devata, devaru, devan, tuhan, devi, devudu, shen, sin, shin, kami, dios, dieu, dia, dio, déu, dievs, dievas, deus, theos, zeu, zeus, thân, trò'i, allah, ellah, elohim, preah, theph, thepha, isten, ishten, olorun, tanrı, täñir, tengri, teñri, tianri.

    her dilde farklı şekilde söylenir. tüm dillerde anlamı aynıdır. bir takım homosaphiens tarafından yok sayılır. inananlar, bu kişiler tarafından aptallıkla suçlanır. ancak yok olduğunu kanıtlayabilen çıkmamıştır.

    tanımı:
    "de ki: o tanrı tekdir,
    tanrı ölümsüzdür.
    doğurmadı, doğmadı da,
    o'na denk bir varlık yoktur"

    özetle başlangıcı ve sonu olmayan, varlığı kapsayan, meslektaşı, eşi, benzeri ya da ortağı bulunmayan, yaratılmışların her atomunun sahibi olan ve tek bir sözüyle karıncadan bile küçük mikropları ezip yok edecek derece de güçlü, ölümsüz ve öldürülemeyen, yaşlanmayan ve uyumayan, yeri geldiğinde zorba, yeri geldiğinde esirgeyici ve bağışlayıcı olan, hadsiz derecede tahammül sahibi yüce ve yaratıcı varlık.
  8. insanoğlunun cezalandırılmaktan korktuğu için inandığı yokluk. antik dönemde bir şeyler insanlara zararlar veriyordu, bu doğa olayları/insani olaylardan korkup ''huyuna gidelim zarar vermesin'' metodunu seçmişler, aynı insanlar yine diğer insanlardan korkup birleşmişler ve devlet ortaya çıkmış. günümüzde hala inanç ve toplumsal yaşamın kaynağı aynıdır. birleşelim ki iç ve dış tehlikelerden korunalım, inanalım ki cezalandırılmayalım/mükafatlandırılalım.
    eh
  9. insan belirsizlikten korkar, kimsesizlikten de belirsizlikten korktuğu kadar korkar ondandır arayışı ve bulamadıkça rahatlatmak ister bulamayışı..bir de bir şey var deniyorsa varlığı kanıtlanır, yok diyen insana yokluğunu kanıtla demek geri zekalılıktır.. yani varsa vardır, yoksa olmayan şeyin davası yapılmaz