1. eğer tanrı bir şekilde zaman gibi bir şeyle kısıtlanmamış bir varlıksa bu soru saçmadır. çünkü neden diye sorabilmeniz için olaydan önce bir zaman geçmiş olması lazım. hatta b olayı neden oldu diyebilmeniz için b olayından önce bir a olayı olmuş olması lazım. çünkü neden sorusunun cevabı da bir olaydır. eğer gerçekten de böyle delice bir şey varsa bunu anlamanın yakınından bile geçemeyiz. onunla empati yapmak, yani onu anlamak mümkün olmaz. yüzyıl önce olsa böyle laflar eden birine aklı başında bir insan gülüp geçerdi ama bugün bilim zamanın bükülen bir şey olduğunu söylüyor. quantum fluctutations, uncertainty principle gibi manyakça şeyleri ispatlayıp duruyor. ben insan zekasını gözümüzde büyüttüğümüzü düşünüyorum açıkçası.
  2. hangi tanrı ?
  3. "ay yaratasım geldi yine."
  4. (bkz: sakallı celal)
    (bkz: bu kadar cehalet ancak tahsil ile mümkün)
    verilen cevaplar ile teist-ateist herkesi aynı potada eriten bütünleştirici sorudur.

    kavramların içi o kadar boş ki zihinlerde, kimse neyden bahsettiğini dahi bilmiyor; bildiğini düşünüyor. galat-ı meşhur ön kabullerle zanlar beyan ediliyor sürekli; hava çiğneniyor.

    öncelikle, bir varlık veya olgu ''tanrı'' olduğu için yaratmaz; yarattığı için ''tanrı'' sıfatına haiz olur. yarattıktan sonra aldığı bir sıfattır bu ''tanrılık''. üstelik, farz edelim ki bir şahıs/olgu bir şeyler yarattığını iddia ediyor, bu yarattığı şey'i örneksiz mi yarattı? ölçülü mü yarattı? ve sair bir ton daha sabit bilgi gerekir bu sıfata haiz olması için. kuru kuruya ''yaratmak'' hiçbir şeyi ''tanrı'' yapmaz. işte bu kısımları atlayıp, çarpık ve olgunlaşmamış zanlarla ''tanrı neden bir şeyler yaratır '' gibi bir soruya cevap yetiştirmek füzuldür.

    ben bir müslüman olarak soruyorum; eşya'nın yaratıldığı iddiasını, objektif olarak temellendirebilecek birileri var mı? ne tür bir yaratmadır bu peki ? ilk önce bu cevaplar taraflarca sabitlenmeden ''neden'' sorusuna cevap verilebilir mi?

    bir müslüman olarak bunu istemem oksimoron oluşturmuyor ayrıca.

    cevaplanması isbata tabi sorudur.
    t
  5. ülkemizde ortalama yaşam süresi 75 yıl olarak gözüküyor. bu da bize verilen 2.398.377.600 saniyenin var olduğunu gösteriyor. iyi değerlendirmek gerek.
  6. sıkılmıştır. yoksa başımıza gelenlerin mantıklı bir açıklaması var mı?
    elbis
  7. belki yalnızlıktan sıkılmıştır
  8. yaratılanın da yarattığı bir dünya burası. tanrı'ya özenle öykünülür
  9. çünkü yapabiliyor. onun sonsuz gücü var bikere tamam mı
  10. insanlar karikatürleri neden yarattıysa o yüzden...