1. 17 aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla birlikte hayatımızın vazgeçilmezi tapeler oldu. tapelerin mecrası da bu defa sosyal medya. kimi yasal dinleme olup fezlekelere giren, kimi de yasal olmayan dinlemeler. spor tutkunları şampiyonlar ligi maçlarının başlangıç saatinin nasıl 21.45 olduğunu biliyorsa, tape takipçileri de yeni tapelerin çıkış saatine o denli vakıf. saatler 21.00’i gösterdiğinde 10 dakika aşağı veya yukarı sosyal medyadaki hesaplardan yeni bir tape mücadelesi başlıyor. sonra da tapelerle birlikte hayatımıza giren yeni deyimler ve kavramlar. işte tapeler bağlamında gündelik dilimize yerleşen o deyimler ve kavramlar.


    alo babacığım
    konu: 17 aralık operasyon sabahı ve sonrasında başbakan erdoğan ile oğlu bilal erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen görüşme kaydıyla kavram kullanıma girdi. kayıtta erdoğan oğlu bilal’e operasyon olduğunu haber verir. erdoğan, ‘montaj’ dediği kayıt içeriğinde, oğlu bilal’e evde ve yakınlarının evinde bulunan paraları sıfırlamasını söylüyor. anahtar kelime alo babacağım ve paraları sıfırla.
    son çıkan ve başbakan’ın ‘doğru’ dediği tapelerden. konuşanlar başbakan erdoğan ile eski adalet bakanı sadullah ergin. kayıtlarda başbakan, adalet bakanı
    belit
  2. "bilal'e anlatır gibi anlatmak"
  3. ''önüne yatarım''