• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (0.00)
Yazar Burak Eldem
tavuskuşu güncesi - burak eldem
başarılı ve genç avukat metin, 15 haziran 2013 gecesi gezi parkından müdahaleyle atılan kalabalık arasındadır. bir ara polisi durdurmak isterken vurulur, mucizevi şekilde hayatta kalır ama hayatı alt üst olur, yaralanmadan hemen önce tabanca çektiği için hakkında bir sürü dava açılır, mesleğini yapamaz hale gelir, üstelik karısı tarafından terk edilir... psikolojisinin dibe vurduğu bir ara, annesi metin'e "anneannenin köyceğiz'deki yazlığı boş, oraya git biraz kafa dinle" diye akıl verir, hatta oraya apar topar yollar. gittiği yerde metin'i yeni bir arkadaş çevresi, küçükken öldüğünü sandığı babasının dostu nihat, en önemlisi de psikoterapi adı altında onu hizmetine alacak olan "maskeci sibel" kılığındaki melek tavus beklemektedir. ve de farklı bir boyutta tekrar karşılaşacağı 68 kuşağı babası...


  1. böyle mistik konuları gündeme getiren burak eldem'e ait bu roman çift zamanda akıyor. bir yanda metin'in melek tavus'la olan terapi seansları ve başına gelenler, öbür tarafta babasının yurtdışına kaçmaya çalıştığı sırada tuttuğu günlük. baba oğulun rüyalar alemindeki (farklı bir paralelde yani) karşılaşması, şeytanın metin'e gönderdiği bal tuzağı derken iki nokta en çok dikkatimi çekti:

    !---- spoiler ----!

    bir: metin'in ailesinin ulusalcı olduğu görülüyor, ama metin gezi'de hep kürtlerle dostluk kurmuş. tüm arkadaşlarının adları baran, şivan vs. kimisinin kuzey suriye'de kimisinin hendeklerde öldüğü, khk'lı olanların da olduğu söyleniyor. ayrıca ulusalcı karısı ve ailesi de taşı yiyor.

    iki: metin'in köyceğiz'de tanıştığı arkadaş çevresinde buket'le serdar var ki, bu isimlerin buket aşçı'yla serdar gürel olduğunu anlayabiliriz. rahmetli buket aşçı'yı da işleyen ikinci roman olsa gerek (ilki kırlangıç çığlığı idi).

    !---- spoiler ----!