1. (bkz: locke) film bildigin sadece araba icinde geciyor. eleman gidiyor yolda, bizde hikayenin icinde.
  2. bunlardan en sıradışı olanlarından bir tanesi de tommy lee jones ve samel l jackson'ın oynadığı bir apartman dairesinde karşılıklı olarak münazara eşliğinde geçen iki insanın birbirinin inanç ve yaşam tarzlarını sorguladığı, uzun metrajlı bir filmde görülebilecek en zengin dialoglara sahip the sunset limited'dır. yönetmen koltuğunda yine tommy lee jones iyi bir iş çıkarmış. iyi bir film için bazen inanılmaz bütçeler, görsel efektler, yeşil ekranlar, devasa şeyler mekanlar, figüranlar, gerekmediğini kanıtlayan bir yapım.
  3. rihan
  4. reservoir dogs
    the sunset limited.
  5. the man from earth
    tape
    dede
  6. nicolas cage'in baştan sona evde geçen bir filmi vardı. adını hatırlayamadım şimdi. bilenler yazsın ahgsdshad

    yine ne yapacağımızı bilemediğimiz bir günün akşamında bir arkadaşla gitmiştik filme. evet bir de para verdik jhasbdjhas

    film başladı eve girdiler, silah falan var. aksiyon da gibi ama bir anda sitcom'a dönecek gibi de havaları var. aha şimdi çıkacaklar evden, şimdi kovalamaca falan olacak, arabalar yanakcak, lan şimdi patlayacak bir şeyler, koskoca bir filmi evde bitiremezler diye beklerken film bitiverdi. birden bitti.

    hala o filmi neden yaptıklarına akıl erdiremedim.

    yahu sen nicolas cage'sin. hiç mi delikanlı bir arkadaşın yok
    "yau nikolas senaryo yarak gibi gel sen bu filmde oynama kanka"
    diyecek?

    çıkmamış lan. biri de çıkıp şunu dememiş.
    vizyonsuz pezevenk 3 günde filmi bitirmiş; 4. gün montajı falan tamamlayıp türkiye'ye yollamışlar. sonra da hep beraber: "birkaç kişi düdükleriz nasılsa" deyip viskilerini yudumlarken nıaaaaahahahahahah diye gülen bilal inci edasıyla götleriyle gülmüşler gibi hissediyorum.

    düdüklenmiş hissediyorum. yıllar geçti hala 5 liramın peşindeyim. nikolası görsem yakasına yapışacağım paramı ver lan diye.