1. ilginç bir muhalif tipi. büyük ihtimalle barış için pkk'nın siyasi kolu olan hdp'ye oy verir. bombayı patlatana laf atmaz ama cumhurbaşkanından tut, başbakana, mit'e, tsk'ya kısacası devletin bütün yönetim kollarına laf atar.
  2. bunu dile getirdiğinizde sizi akp'li olmakla suçlarlar.

    bomba patlatan adamın cenazesine giden sözde milletvekilini belki de kendi oylarıyla oraya sokmuştur ama bunu konuşmaz. kabul edelim ki bu tür olaylarda devlet her zaman suçludur. çünkü devlet vatandaşını korumakla, yaşatmakla görevlidir. halk yaşaya, devlet yaşaya. tabii ki eleştirilmeli ama hırsızın hiç mi suçu yok misali tüm suçu akp'ye veya mit'e kesmek de olmaz. sonuçta haberlerde bombalı araçların yakalandığını falan da okuyoruz.

    ben şahsen gerçekten de herkesin elinden geldiğince bunları önlemeye çalıştığını düşünüyorum.

    danışıklı dövüş olduğunu iddia eden youserlar var. ben öyle olmadığını düşünüyorum çünkü akp kanadından yapılan açıklamalar hiç profesyonelce değil. yani panikle, ne diyeceğini bilemeyerek yapılan konuşmalar gibi geliyor bana. bence onlar da korkuyorlar. yoksa çok da güzel algı yönetimi yapılan konuşmalar dinlerdik. şu an nereye saldıracağını, durumu nasıl yöneteceğini bilemeyen bir akp var.

    kaldı ki algı yönetimini hala sözde solcular yapıyor. birden şuralarda da bomba patladı haberleri çıkıyor. yok şurda kimyasal silah kullanıldı haberleri çıkıyor.

    edit: bugünkü haberlere göre patlamadan ışid sorumlu gözüküyor. söylediklerimi değiştirmiyorum çünkü aynısını ankara'da yaşadık.
    bir diğer nokta da şimdi patlamayı ışid'in yaptığı öğrenildikten sonra ışid'e sallanmaya başlanır. pkk yaparsa devlete sallanır, ışid yaparsa ışid ve devlete sallanır. şimdi bunu normal karşılamamı beklemeyin lütfen.
    serin
  3. terör örgütüne serzenişte bulunmanın işe yaramayacağını, terör örgütünün muhattabı olmadığını bilen kişidir. dolayısıyla terör örgütüne seslenip "hepiniz şerefsizsiniz" gibi herkesin bildiği bir şey söylemek yerine, kişi kendisini koruması gerekip korumayan kişiye serzenişte bulunur. ayrıca 9 yaşında bir çocuk küfür ettiği zaman çocuğu dövmez, bu çocuğa bu küfürü kim öğretti acaba diyip çocuğun ailesine kızan kişidir.

    daha yakın bir örnekle evine alarm sistemi almışsa eğer, hırsız girdiğinde bu sistem çalışmazsa hırsıza ve çalışmayan alarm sistemine birlikte kızar. malum hırsızın kim olduğunu ve ya ona nasıl ulaşacağını bilmediği için alarm sistemini aldığı kurumu muhattap alır.

    bir de hdp'nin muhalif partiler arasında 3. sırada olduğundan mütevellit hdp'ye oy verme oranı %33'ün altındadır. bir de malum partinin destekçilerinin bir kısmı zaten terörist olduğunu göz önünde bulundurursak ve teröristin bir terör olayında suç değil başarı aradığını varsayarsak %33ün bayağı altındadır.^:sözelciyim kusuruma bakmayın^

    dipnot : insanları sınıflandırmak hoş bir şey değil sözlük.

    edit: interaktif kültür ağındayken küfür içermeyen hali daha makbul sanırım.
    bozuk
  4. depremde evi yıkıldığında, depremi ya da insanların sözde ahlaksızlığını değll; inşaatta malzemeden çalan müteahhiti sorumlu tutan kişi gibidir...
  5. troll başlığı olmadığını umarak (ki eğer öyle ise malum sözlüklerdeki enfeksiyon buraya da sıçramış demektir) kısa bir örnek vermek istiyorum.

    çoğu hastalığın oluşumunda temel mekanizma - sanıldığının aksine - tek ve ani bir darbe değildir. mesela kalp krizi halı sahada maç yapıyorsunuz diye değil, yıllar boyunca sigara içip yanlış beslendiğiniz için damarlarınızda biriken yağ kitleleri (ateroskleroz) nedeni ile oluşur. yeterince "hassas" olan bir damarda tek ihtiyaç, o son darbeyi vurup aterosklerotik lezyonun bir köşesini parçalayarak ani pıhtılaşmaya yol açan bir etkendir.

    bu analoji ile, eğer siz ülkeye nereden geldiği belli olmayan milyonlarca insanı, kim olduğuna bakmaksızın ülkenin içine salarsanız binlerce terörist de elini kolunu sallaya sallaya içeri girer. eğer barış görüşmesi diye terör örgütlerine binlerce kilo bomba depolama fırsatı verirseniz, sonra da ortada belli bir sebep olmadan arı kovanına çomak sokarsanız hastalığa yol açmış olursunuz.

    işte hükümetin ve devlet kurum-kuruluşlarının esas sorumluluğu bu noktadadır. önce yıllar boyunca yanlış politikaları uygulayıp sonra da suçu, hastalığı tetikleyen o "son darbe"ye atamazsınız.
  6. şimdi bir vatandaş terör örgütüne laf etse nolur, etmese nolur ? mesela ben twitterdan falan baya sağlam giydiriyorum hdpye falan, ağır küfürler ediyorum, pkk hesaplarına bakıp sinir ola ola açıyorum ağzımı yumuyorum gözümü. sonra gerçekten yoruluyorum , pek fazla salladıklarını da söyleyemem. he zaten sallasınlar diye de yapmıyorum, içimi dökmek amacım diyelim. demem o ki , terör örgütü eleştirilmez, adı üstünde terör örgütü. devlet hükümet eleştirilir. çöpün bile vergisini benden alan devlet ve bu devleti yöneten hükümet beni koruyamayıp boş boş konuşuyor, hiç utanmıyor, istifayı düşünmüyor üstüne aptal aptal iç ve dış politika hataları yapıyorsa kusura bakma da eleştiririm de küfür de ederim suçlu da bulurum. ne yapayım karayılan istifa diye mi bağırayım ?
  7. terör olaylarında elbette terörist de suçlanmalı ama her olaydan sonra acaba bunu kim yaptı ışid mi üstlenicek pkk mı yaptı diye düşünüp örgütlerden örgüt beğenme lüksümüz varsa iktidarın, mitin, polisin, tsk nın da suçu vardır. son 2 olayda da büyükelçilikler bas bas bağırıp türk yetkililerden istihbarat aldık diye uyarı yaparken bizimkiler gevşek gevşek ortalığı asılsız ihbarlarla velveleye veriyorlar itibar etmeyin diyosave ardından en merkezi yerlerde bombalar patlıyorsa suçlu teröristten çok bu işte ihmali olanlardır.
    wtf
  8. haklıdır.

    sebebi belli çünkü. terörist, doğasının gereğini yapıyor. senin yapman gereken ne peki? bu teröristi engellemek.

    bunu engellemeye yönelik hareket yaptın mı hiç? hayır.
    yapıyor musun? hayır.
    yapacak mısın? hayır.

    polis ve askerler şehit olurken sen nevruz'u bile durduramıyor, önlerinde onları şehit eden adamların fotoğraflarını astırıyor isen suçlu kim olacak başka?

    düşün, polis veya askersin.
    o alanlardasın, karşındaki posterde en yakın görev arkadaşını öldüren şahsın yüceltilmiş hali var.
    moral?
  9. fransada veya diğer yerlerde patlayan bombalar için aynı eleştiriyi getiremez bu durumda kahrolsun terörizm derler. birde bunlar için masum insanlar ölürken ölenlerin siyasi görüşü katilin siyasi görüşü ve tarafı çok önemlidir buna göre cephe alırlar.
  10. basit bir hastalığa yakalanıp hemen hastaneye gitmesine rağmen ölen bir yakını için de hastalığa yol açan bakteriyi suçlamaz, kendisini tedavi etmesi gerekenleri suçlar. doğru mudur bu yaptığı? elbette. biraz düşünmek yeterli aslında.