• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.25)
terra nova
2149 yılında dünya gezegeni üzerindeki yaşam, nüfus patlaması ve kirlilik sonucunda yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. bilim adamları geçmişi değiştirerek geleceği kurtarmak amacı ile zamanda yolculuk yaparak tarih öncesi döneme gitmenin yolunu keşfederler. shannon ailesi (baba jim, eşi elisabeth, ve çocukları josh, maddy ve zoe) 85 milyon yıl geriye giderek kendilerini "terra nova" adlı bölgede bulurlar. ilk insan kolonisi kurulması ve diğer insanlarla karşılaşmaları ile devam eder.


  1. steven spielberg yapımcılığında 2011 çıkışlı amerikan yeni dünya düzeni bilim kurgu aksiyon dizisidir. terra nova latincede "yeni dünya" anlamına gelmektedir.

    2149 yılında nufüs patlaması ve kirlilk sonucu dünyada yaşam son bulmak üzeredir. zamanda yolculuğu mümkün kılmış 2149 insanları, dünyaya verdikleri zararı tersine çevirme, yaptıkları hataları tekrarlamamak üzere; bilimsel, teknik ve yönetimsel anlamda belli bir alt yapıya sahip insanları, grup grup ve kademeli olarak 85 milyon öncesine, yeniden kolonileşmek üzere gönderme kararı alırlar.

    o yıllarda doğa koşulları çok zorluydu, balta girmemiş ormanlar, dinozorlar, vahşi yırtıcılar falan... modern dünya insanları, binlerce yılda edindikleri teknolojik deneyim ile bu koşullar ile başa çıkmaya, hayatta kalmaya, yeniden kolonileşmeye, kendileri ve kendilerinden sonra gelecek insanlara daha yaşanabilir bir fiziksel çevre oluşturmaya çalışırlar.

    dizi, çıkış konusu, büyük bir bütçe ile spielberg tarafından prodükte edilmesi itibariyle bilim kurgu meraklılarında büyük bir ilgi ve heyecan uyandırmıştır. yeni ve eski dünyaları betimleyen, karakterleri tanıtan ilk birkaç bölüm birçok olumlu eleştiri almıştır.

    ancak ilerleyen bölümlerde senaryo ve görsellik anlamında çok fazla tekrarın olması, yeni katılan karakterlerin ve gelişen olayların dizinin ana konusuna bir katkı sunmaması, gereksiz iliştirilen ve uzatılan aile/aşk ilişkileri beraberinde büyük bir hayal kırıklığı getirdi. oyunculukların ortalamanın üzerine çıkamaması da bu olumsuz havaya katkıda bulunmuştur.

    dizi, 13 bölümlük ilk sezonun ardından fox kanalı tarafından yayından kaldırılmıştır. ancak dizinin yayın haklarının netflix kanalı tarafından satın alındığı, kaldığı yerden devam edeceği yönünde çeşitli söylentiler dolanmaktadır.