1. cf
  2. aslen sirptir; edison'dan yedigi kaziklar meshurdur... omrunun son donemlerini bir kusla geçirmistir... evet, minik bir kus...
  3. Arabaları bir üst segment audilere hem masraf hem de performans bakımından taş çıkartan elektrikli araba üreten otomotiv şirketi. Param olsa alacağım ilk arabadır aynı zamanda. karşılaştırma
    alp
  4. tesla bobini, radyo, alternatif akım ve daha yüzlerce icadın mucidi ve burada henüz başlığı açılmamış olan (bkz: nicola tesla) 'dan ismini alan "tesla motors" sürücüsüz araç teknolojisinde bir numara olan otomotiv şirketidir.

    konumuz bu değil ama edison çakalın tekidir. tesla adamdır, adamın dibidir.
  5. kablosuz elektrik iletimi ile ilgili çalışmalar yapmıştır. elektriği, kablosuz olarak 20 km öteye ilettiği söylenir. birçok çalışması gibi; bu çalışmalarına da fbi tarafından el konulmuştur. günümüzde kablosuz elektrik iletimi ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır. 1 metre mesafeye kadar ilerleme sağlanmıştır. "bunlar günlük hayatta ne işimize yarayacak" diyenler için (bkz: kablosuz şarj teknolojisi) .

    alternatif akımın mucididir. ac/dc grubunun dolaylı isim babasıdır^:swh^.
  6. viyana´da taksi olarak kullanilan araba.
  7. elektriği kısa mesafede kablosuz olarak iletmeyi keşfeden kişidir..
  8. günümüzde bile kullanımı halen devam eden birçok aletin fikir babasıdır mucididir.
    yesil
  9. hayatın acı bir gerçeği olarak zekasıyla insanlığa sunacağı büyük katkılar birilerinin çıkarlarına çomak soktuğu ve zamanla daha da çok sokacağı için, aynı durumdaki her insanın başına geldiği gibi binbir türlü dalavereyle yok olmaya mahkum edilmiş büyük dahi.. kendisi aynı zamanda diğer birçok dahi gibi bir obsesif kompulsif bozukluk hastasıydı..
    alfa