1. lisans tezimi yazarken çok şey öğrendim. kimseye tavsiye verebilecek kadar derin bir bilgim yok. ama tekrar tez yazacak olsam önce tamamen literatür araştırmasını ve deneysel araştırmayı bitirir ondan sonra yazardım. ama malum, öğrencilik toylukla birleşince paniklememek adına elimde bir ürün olması için başlık başlık yazmıştım.
  2. yetişmez, bitmek bilmez bir türlü.
    4 yıllık lisans boyunca toplamda nefret ettiğinizden daha çok nefret edersiniz bölümden. bütün psikolojiniz bozulur, sigaraya başlarsınız.
    ha derseniz ki senin hiç mi suçun yok? suçun büyüğü benim tabi ki. cahillik işte ne demeye o kadar geç başlarsın ki, hatta eşeklik.
  3. ahh bir başlayabilsem dediğim eylemdir. gerisinin geleceğini umuyorum. gelir değil mi ha?
  4. adına her ne kadar tez yazmak denilse de başladıktan sonra hiç bitmeyecekmiş gibi gelen eylemdir.
  5. zordur. zaman ister. emek ister. tez neydi tez emekti
    dreng
  6. çok sayıda yüksek lisans öğrencisini okuldan soğutmuştur.

    konular zaten başlı başına yoruyor, yeni bir fikir üretmek vs insanı germeye yetiyor. peki bu süreçte bir de ne istediği belli olmayan, egosunu şahsınız üzerinden tatmin eden bir hoca ile karşılaşırsanız?

    bakınız abartmıyorum, tüm derslerini bitirdikten sonra, bu durumlar yüzünden tezi yazmayıp askere giden o kadar çok arkadaşım oldu ki.

    eğer gerçekten akademisyenlik hayaliniz yoksa, tezli yüksek lisans ile kendinizi üzmeyin. hayat kısa, bunlara harcanacak zaman da yok sinir de yok.
    bori
  7. igli duyulan alanda uzmanlaşmanın doruk noktalarındandır. ancak "ilgi duyulan" sıfatının altının çizilmesi gerekir. zira ilgi eksikliği neticesinde tez aşaması çekilmez bir hâl alabilir. tezin ne üzerine olacağının seçilmesi de belirleyici unsurlardandır. özellikle sosyal bilimler alanında iyi bir çalışma yaparsanız teziniz tdk, ttk gibi kurumlarca basılabilir ve hitap ettiği uzman kitlenin dışına çıkabilir. yüksek lisans ya da doktora aşamasında olan kişilerin heveslerinin kırılmaması adına tez yazım aşaması -her ne kadar meşakkatli olursa olsun- bir "öcü" gibi gösterilmemelidir. sevilen, ilgi duyulan alana ya da konuya birkaç yılın hasredilmesi olarak nitelendirilebilir.
  8. maksat jüriden geçip diplomayı almaksa hiç de zor olmayan, fakat kaliteli bir iş çıkarıp belki de ilerde bu çalışmayı kitaplaştırma sürecine girmekse baya zorlaşabildiğini gördüğüm akademik üretimdir. seneye editlerim, bir yazayım da hele.
  9. lisans eğitimimde tez yazma yoktu, şimdi yükseklisans yapıyorum. zor diyorlar hele hele doktoraya daha da zor diyorlar. ama ben ne diyorum ? herkes yaptıysa ve yapıyorsa yapılabilir diyorum. tez yazan arkadaşlara kolaylıklar.
  10. ne zaman tez konumla ilgili düşüncelere dalsam ^:henüz seçmedim^ aklıma 5 senede 270 makale yazan akademisyen ve intihalli doktora tezi gelir, ürperirim.
    gri