• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.94)
the it crowd
bt destek ekibinde yer alan üç personel ve absürt patronlarının (baba-oğul) komik hikayeleri. dizi 2006-2008 arasında ingiliz channel 4 kanalında yayınlanmıştır.


  1. ingiliz absürt komedi sevenler için kaçırılmayacak dizi.
  2. bilgi teknolojileri bölümünde çalışan 2 geek'in ve patronlarının ofisteki hayatlarını anlatan sürükleyici bir sitcom. konusu sıkıcı gibi görülse de dizinin ilerideki bölümleri eğlencelidir.

    !---- spoiler ----!

    sakın google da google'ı aratmayı denemeyin.

    !---- spoiler ----!

    onu seven bunları da sevdi:

    (bkz: black books)
    (bkz: spaced)
  3. big bang theory bu dizinin yanında hiçbir şeydir. zaten toplamda 25 bölüm. moss ve richmond karakterleri de ayrı birer efsane.
  4. her sezonunda 6 bülümün olduğu, her bölümün 20 dakika olduğu ama içerdiği absürd esprileriyle etkisi çok uzun süren dizi.

    !---- spoiler ----!

    are you sure?

    !---- spoiler ----!
  5. ing. it sürüsü, it kalabalığı.

    şaka bir yana, değişen patron yüzünden ısınamadığım devamı öncesi, ilk sezonu muhteşem dizi. jen ve moss'un ingiliz aksanları da cabası. moss'un submarine filminin yönetmeni olduğu bilgisini de iliştirip, "internet'in ağırlığı" temalı bölüm videolarını aşağıda sunayım:

    1
    2
  6. başrollerinde chris o'dowd, richard ayoade ve katherine parkinson'ın bulunduğu ve graham linehan'ın yazıp yönettiği müthiş ötesi sitcom. reynholm industries'in bilgi işlem departmanında çalışan roy-moss-jen üçlüsünün arasındaki kimya, mirasyedi oğul douglas ve anlatması tarifsiz richmond gibi absürt karakterleri ile benzerleri ile arasına farkını koyan dizinin tadı, kısa sürmesi sebebiyle damakta kalır. yirmi dakikalık 24 bölümün ardından, birkaç yıl sonra gelen 1 saatlik özel final bölümüyle ekranlara veda etmiştir.
  7. matt berry (douglas) katildiktan sonra, yani 2.sezonun ortasindan itibaren, vites degistiren, her bolumu kopartan dizi...

    it nerdler hic bosuna dellenmesin, ondan oncesi gayet vasat... black books ayarinda filan hic degil.. graham linehan'in kendisi bile 3. sezonun sonundaki roportajinda kaliteyi yakalamak icin 1-2 sezon gecmesi gerekti diyor, ki kesinlikle oyle...
  8. ingiliz aksanına bulandığınız ve bazı esprileri ile rahatsız edici olabilen komedi dizisi...
    ne bileyim, güzel hakikaten güzel dizi ama beni "insanların zor durumda olması" güldürmüyor...
  9. özellikle moss'un kelime yarışmasına girdiği ve jen'in "the internet"i anlattığı bölümleri favorilerim olan
    ingiliz komedisi. bana kalırsa friends, himym, the big bang theory bu dizinin yanında diz çöker tövbe ister.
    3 kez tekrar ettiğim dizidir ki ben en sevdiğim diziyi bile 2. sezonunda bırakmış insanım.
  10. the big bang theory ile kıyaslanıp daha iyi bulunmuş fakat ilk üç bölümünde kurgu ve senaryoda eksiklik gözüme çarptı. karakterlerin karakterleri değil davranışları abartılıydı. normalde karakterin kendine özgü özelliklerinde abartı olur ama davranışlar ancak uygun koşullar gerçekleştiğinde abartılır. burada ortada karakteristik bir mevzu yokken bile abartılı davranışlar sergileniyor. bu bakımdan eleştirmiş olayım, komik mi derseniz ortalama derim. big bang teori de yeterince komik değil ama daha çok güldürüyor bence. bu arada müzikler hoş.
    abi