• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.60)
the leftovers
damon lindelof'un yaratıcılığını üstlendiği, tom perrotta’nın aynı isimdeki romanın uyarlanan dizi, “ani dönüş” olarak bilinen bir baygınlık olayı sonrası insanların bir anda yok olmasını konu alıyor.

ana hikaye kasabanın başkanı kevin garvey’nin (justin theroux) ailesinin engellemelerine rağmen yüz insanın kaybolduğunu gören halkına yardım etmeye çalışması etrafında toplanıyor.

garvey’nin eşi guilty remnant (amy brenneman) kafayı tarikatla bozmuş, oğlu ise kendini peygamber ilan eden holy wayne adında birinin peşinden gidiyor. sadece kızı, kevin’in yanında durmaktadır, ancak o da olaydan sonra değişimler yaşıyor.


  1. ilk bölümünden itibaren beni kendine bağlamayı başarmış başarılı hbo dizisi.

    imdb'de bölümler ortalama 9.0 puana sahipken dizi ne yazık ki 7.9 puanda. bu yüzden hak ettiği ilgiyi görmediğini düşünüyorum. popüler birçok diziye göre oyunculuk, hikaye, sinematografi ve atmosfer olarak çok ileride bir iş yapıyorlar. burada oyunculuğa ayrı bir parantez açmak gerek. justin theroux ve christopher eccleston çok iyiler. ayrıca öyle sahneler var ki benim diyen yönetmenleri kıskandıracak cinsten. tebrik etmek lazım.^:swh^

    ikinci sezonu ile tv tarihinde kalıcı yer edinebileceğini düşünüyorum. dizinin ilk sezonundaki rahatsız atmosferini ikinci sezonda daha başarılı kullandılar. senaryonun ilk sezonda oluşturulan psikolojik temellerini ikinci sezonda heyecanı bir tık yükselterek devam ettirdiler. dizinin depresif havası six feet under'a oldukça benziyor. ayrıca yayınlanmakta olan diziler arasında metaforu bu kadar iyi kullanan başka dizi yok. özellikle "international assassin"^:2. sezon 8. bölüm^ bölümü müthişti.

    her bölüm çıtayı daha yükseğe taşıdılar. bakalım, üçüncü sezondan beklentim büyük.
  2. içimdeki rahatsızlıkla ne de güzel izliyorum. Bir anda yok olanlara değil de kalanlara bakıyorum, biz de mi kalanlardanız anlamaya çalışıyorum.
    asıl soru şudur ki bu bir kıyamet senaryosu mudur, hala bilmiyoruz. sanırım biraz hıristiyan mitolojili durum var. (bkz: Tom Perotta) nın romandan yapılan bu uyarlama sonucu siz de sigara içmenin desteklendiği bir cemaatim olsun diyorsanız a bir bakınız.
  3. şu ana kadar ilginç bir tutkuyla izlediğim dizi. akışının ağır ve anlatmak istediği mutlak bir şey varmış gibi hikayelerini sürdürmesi gerçekten insanı etkisi altına alıyor.
    küçücük bir !---- spoiler ----!

    özellikle 6. sezonda nora ile wayne'in sahnesi şu ana kadarki en etkileyici sahneydi.
    lanet olsunki tam bu esnada bilgisayarımın bataryasının uyarı vermesi üzerine şarj aleti ararken sahneden biraz koptum. ancak yine de dizinin acıyı karşıya hissettirme konusunda oldukça başarılı işler yaptığını düşünüyorum.

    !---- spoiler ----!
  4. b-a-ş-y-a-p-ı-t. her şeyiyle kesinlikle başyapıt. övmek için bir yerden girsem diğer yere geçemem, o derece sağlam dizi. 10/10.