• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.71)
the man from earth - richard schenkman
üniversitede başarılı bir tarih profesörü olan john oldman ortada hiçbir neden yokken, aniden 10 yılını ayırdığı akademiden istifa etmiştir. şehirden gitmeye hazırlanırken veda etmek için evine gelen meslektaşları ondan neden istifa edip gitmesi gerektiği konusunda bir açıklama yapmasını isterler. arkadaşları john'un bu sessizliğine anlam verememektedirler. önceleri suskun kalan john da neden gitmesi gerektiğini biraz geçmişe dönerek anlatmaya başlar.


  1. düşük bütçe, tek mekanla ancak bu kadar sürükleyici bir film yapılabilirdi. bir kaç ayrı disiplinden bilim insanı ile konunun tartışılıyor olması inandırıcılık adına çok doğru sorular cevaplar ikilisini bir arada vermişti. tekrar izlemem ama izlememiş olanlara şiddetle tavsiye ederim.
  2. sonunda yeşilçama bağlamasa 10/10 luk film
    dude
  3. 14.000 yıldır yaşadığını iddia eden bir adam ve bir grup bilim insanının bir odadaki hikayesini konu alan 87 dk.lık efsane film. düşük bütçeyle nasıl bilimkurgu filmi çekiliri kanıtlamıştır. finalinin zayıf olmasına karşın bitmemesini istediğiniz nadir filmlerden.
  4. zaten tek mekanda ucuza yapılmış muhteşem bir film, en azından 1 saat daha çekselermiş, daha derinlemesine sohbetler de olabilirmiş. kısa geldi, bitmesin istedim. hristiyanlığı komple buddha'ya mal etmişler, yunan felsefesine özellikle platon'a biraz haksızlık edilmiş gibi geldi bana, adı bile geçmedi. kaldı ki buddha sokrates vs aynı dönemin insanları, ayıp olmuş. işte film bi üç saat olsa bütün bilim-felsefe tarihine ince ince dokunsa ne muhteşem olurmuş diye düşünmeden edemedim.
    abi
  5. film'i rastgele açmıştım biosunu bile okumamıstım hatta bilim kurgumsu bişey bekliyodum , ve film bitene kadar filmin tek bir odada geçtiğini bile fark etmediydim o kadar bağlamıştı beni kendine sonu istemediğim şekilde bitsede kafamda deli soru işaretleri bırakan güzeller güzeli film , he bide benim gibi boş bulunup herkese tavsiye etmeyin zira tavsiye ettiğiniz kişi dindar çıkınca salak saçma diyologlar oluşuyo sonrasında
  6. uzun zamandır izlemeyi düşünmeme rağmen sürekli aksattığım ve geçen hafta itibariyle nihayet izleyebildiğim harikulade bir film. tek mekan, ağır akan bir film ve sadece diyaloglardan oluşmuş olması filmi hiç de sıkıcı bir hale getirmiyor.
    ve o kadar gerçekçi bir şekilde işlenmiş ki; böyle bir olay gerçek olsa, diyaloglar da aynen bu şekilde olurdu diyor insan.
    çok az bir bütçeyle bu kadar kaliteli bir seviyeye ulaşması da ayrı bir şey tabi. tam bir fiyat/performans ürünü de diyebiliriz.
  7. tek bir mekanda birkaç kişinin sohbeti şeklinde geçen bir film ancak bu kadar harika ve sürekleyici olabilir. filmde kendimi bir karakter yerine koymak adetim değildir ama bu filmde o odadan biri olup john'a yüzlerce soru sormak isterdim, hatta bazen "şu konuyu sorun, hiç mi merak etmiyorsunuz ulan" diye serzenişte bulunduğum doğrudur.
    a
  8. o dandik sona rağmen, diş sıktıran oyunculuklara rağmen iyi filmdir. çok güzel bir fikre sahip. oturun ve büyüklerimizin anlattığı hikayeleri dinleyin.
  9. tek mekanda çekilmiş ve verdiği izlenime göre düşük bütçeli olan muhteşem ötesi bir film. filmin kahramanlarının ve izleyenlerinin ağzını açık bırakan şeyler anlatan john oldman keşke hiç susmasa diyor insan. özellikle bir şey anlatırken derinden gelen egzotik melodi insanın içini gıdıklıyor.
    "...beni yanlış anladılar.ben bunu demek istememiştim..."
  10. kategorisi içinde nevi şahsına münhasır bi filmdir. son sahnedeki baba sahnesi bi tek "meh"likti. onun dışında beyninizi bi parlatır , tozunu alır bu film , arşivliktir.
    bragi