• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.71)
the man from earth - richard schenkman
üniversitede başarılı bir tarih profesörü olan john oldman ortada hiçbir neden yokken, aniden 10 yılını ayırdığı akademiden istifa etmiştir. şehirden gitmeye hazırlanırken veda etmek için evine gelen meslektaşları ondan neden istifa edip gitmesi gerektiği konusunda bir açıklama yapmasını isterler. arkadaşları john'un bu sessizliğine anlam verememektedirler. önceleri suskun kalan john da neden gitmesi gerektiğini biraz geçmişe dönerek anlatmaya başlar.


  1. "kesin" olduğunu düşündüğünüz şeylerin tüm dayanaklarının kolayca çürütülebildiğini gösteren filmdir. zaten şüpheci bir insandım. bu filmi izledikten sonra kafayı kırdım diyebilirim. filmin sonunda insanın suratında nedensiz, aptal bir gülümseme kalıyor.
    bozuk
  2. çok sevdiğim bir tarzı keşfetmeme neden olan izlerken merak ettiren ve düşündüren bir filmdi.
    aklıma takılan bazı sorular ise şöyle:

    !---- spoiler ----!

    neden eski fotoğraflarını sormadılar? sonuçta 100 küsür senedir pek cok farklı tarihli fotoğraf çekinebilirdi.
    neden kaç dil bildiğini sormadılar? ya da filolog olduğundan hic bahsetmedi?
    neden 14000 yıl yaşamış biri kadar bilge değildi? neden kendindeki bu değişime neden olan şeyin ne olduğunu yıllarca keşfedememişti?
    neden daha gelişmiş bir canlı değil sadece daha uzun yaşamış bir insan gibi çıktı karşımıza? hafızası öğrendiği tüm bilgileri işleyebilecek kadar gelişmedi ve zekası artmadı? zeka uzun bir sure boyunca devamlı artıyor.
    nüfus işlemlerini nasıl hallediyordu? o okullara nasıl girdi?
    !---- spoiler ----!
  3. tanım: youreadste hakkında en fazla girdiye sahip olan film -galiba-
    7 sayfa yazıldığı için şu an ne yazsam tekrara düşecekmiş gibi hissediyorum ama aksiyon olmadan bilimkurgu nasıl çekilir'in cevabı ve en çok din üzerine argümanları için izlenesi 80 dakikacık film
  4. harika ötesi bir filmdir. az bütçeyle başyapıt nasıl yapılır çok iyi göstermiştir. kurgusu çok iyi, insanı hiç sıkmıyor bir defa. aksiyon filmlerini çok severim durum filmi olduğunu öğrenince burun kıvırmıştım önce. haksız çıktığıma çok memnunum.
  5. filmin sonu da ayrı bir heyecan katmış.
  6. ağır felsefi bir film. 8/10

    !---- spoiler ----!

    keşke mekan biraz genişletilseydi, mö binli iki binli yıllara gitmek filmi daha izlenir kılardı. hoş zaten film benim için eksiksiz ama birkaç arkadaş durgunluğundan şikayet etmiş ondan sebep.

    !---- spoiler ----!.
  7. sıkılmadan tekrar tekrar izlediğim ender filmlerdendir.
  8. defalarca izlediğim başyapıt. bukadar basit ve sade bir anlatımla insanların tüm düşünce yapısını değiştirebilecek bir filmin çekilmesi muazzam bir başarıdır.
    dev e
  9. bilimkurgu denilince akla gelen film imajını yıkan 2007 yapımı dusuk butceli bilimkurgu filmi. sadece diyaloglardan oluşmasına rağmen izleyiciyi kendi dünyasına çekiyor ve filmi izlerken hiç sıkılmıyorsunuz.


    !---- spoiler ----!

    keske filmin sonunda john'un hakli oldugunu ogrenmeseydik. biz de odadakiler gibi acaba gercekten hakli mi yoksa yalan mı söylüyor ikilemiyle bitirseydik filmi

    !---- spoiler ----!

    filme eleştirim bu kadar. güzel bir film. izleyin izlettirin.
  10. baştan sona tek bir odada geçmesine rağmen, senaryosuyla en baba bilimkurgu filmlere taş çıkaran film.