• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.68)
the shawshank redemption - frank darabont
genç ve başarılı bir bankacı olan andy dufresne, karısını ve onun sevgilisini öldürmek suçundan ömür boyu hapse mahkum edilir ve shawshank hapishanesine gönderilir.


  1. sinemalarda 2., 3. film olarak gösterime girmemiş; cahil amerikalının filmin adından hiçbir şey anlamadığı, belgesellerindeki röportajlarda mevcut. daha adından kaybediyor kağıt üzerinde. finali ön gösterimde ek bir sahne ile değiştiriliyor, vesaire. çift cd'lik dvd'sinin izlenmesini tavsiye ediyorum keyifli bilgilerle filmden alınan tadın yükselmesi adına.
  2. imdb'nin ilk yıllarına tekabül edilen yıllarda çekilmesi ve gişede yapımcısının yüzünü güldürmesi, izleyicilerin duygularına hitap etmesi- 90'lar baz alındığında bittabi- yönünden hala liste başında olduğunu tahmin ettiğim klasik olamayan fani filmdir.
  3. 1. sıra muhabbetine ben de katılmak istiyorum. gönlümden geçen sıralamada da birinci sıradadır. abartılmış olarak görenlerin nedenlerini öğrenebilsek güzel olurdu.
  4. bu filmi kötü bulabilen kişinin bir filmde aradığı yegane şeyin patlayan arabalar, silahlı çatışmalar ve bolca cinsellikten ziyade; düşünce, estetik gibi şeyler de olabilir. the prestige, 12 angry men, lotr, godfather gibi filmler dururken birinci olmak bu filmin haddine değildir.
  5. birinci sırayı kesinlikle hak eden bir filmdir. bu film her zaman bana mükemmel geliyor herhalde hapishane filmlerinin hastasıyım.
    quess
  6. bu filme 1.liğe yakışmıyor diyenler kesinlikle ve kesinlikle konuyu anlayamamıştır.
  7. hapishane müdürünün andy nin hücresine gelip de boş olduğunu gördükten sonra sabundan yapılmış satranç taşlarını duvara fırlatmanın akabinde perde dışına bakışla görülen şaşırma ifadesinde o geçmeyen saniyeler bana resmen yıllarca süren sahne gibi gelmiştir. ayrıca azimle işeyen duvarı deler sözünün çıkış noktası olan aşmış film. star tv nin dublajı tadından yenmez. ayrıca andy dufresne dönemin mektuplu hackerlarından biridir.
  8. şu yorumda zarar ettiğini okuduğumda hayli şaşırdım. demek ki o dönem sinemalarda 2. 3. film olarak gösterime girmiş. sonradan değeri anlaşılanlardan olabilir.
    abi
  9. filmin castı yapılırken yönetmen red rolü için "bu rolü sadece morgan freeman oynayabilir "der ve böylelikle kitaptaki kızıl saçlı irlandalı'yı filmde morgan freeman canlandırır
  10. dünyanın bazen çok uzun vadede de olsa kendi içinde bir adaleti olduğu fikrini verdiği için çok sevildiğine inandığım film. ve sanırım ne yazık ki bu tema ancak filmlerde gerçek