• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.95)
the sixth sense - m. night shyamalan
sekiz yaşında bir çocuk olan cole sear karanlık güçlerin etkisi altındadır. zaman zaman hayaletler tarafından ziyaret edilen bu çocuk, gölgelerin arasından ortaya çıkıveren hayaletlerle kendi iradesi dışında bağlantılar kurmakta ve bu durumdan çok korkmaktadır. kendisinde normal ötesi bir takım güçlerin var olduğunun farkına varan küçük çocuk bunların sebebini anlayamadığı gibi çektiği acıları da çocuk psikoloğu malcolm crowe'un dışında hiç kimseye anlatamamaktadır. ancak küçük hastasındaki doğaüstü yeteneklerin gerisindeki esrar perdesini aralamaya çalışan psikoloğun çalışmaları ilerledikçe her ikisinde de bir takım korkutucu ve açıklanamaz gelişmeler başlayacaktır.


  1. bu filme lafım yok. güzel film, hoş film.
    shyamalan bunu çektikten sonra bi garip oldu, ne oldum delisi mi oldu, ne çeksem izler bu mallar mı dedi bilmiyorum. kendince bir gizem yaratma çabası, gizemde ağır amatörlük, filmin sonu güya sürprizli olacakken daha baştan anlaşılması vb. sebepler bu adamı benim için en kötü yönetmenlerden biri haline getiriyordu.

    ta ki the last airbender'i çekmeye karar verene kadar.
    müsaadenizle ağzımı bozacağım. site yönetimi bu konuda hassas olduğu için kodlanmış kelimeler kullanmak durumundayım. öncelikle, kriptomuz için anahtarımız:

    kelebek: beyaz kadın ticareti yapan kişi.
    mürdüm evladı: annesi beyaz kadın ticaretine konu olmuş kişi.
    gözünü sevdiğim: türkçede sık sık kullanılan bir noktalama işareti.
    gelelim arkadaşa hazırladığım laflara;

    behey kelebek! behey mürdüm evladı! bizim sezonlar boyu bölüm bölüm izlediğimiz nakış nakış işlenen aang'in felsefesini kızının şımarık ısrarları üzerine çekmeye karar verdin, eyvallah.
    gözünü sevdiğimin mürdüm evladı, oturup seriyi bir kere izlemeye vaktin yok muydu da kızın ne anlattıysa o kadar çektin? her bölüm 21 dakika, girişi bitişi kes, 19 dakika hikaye kalır. 60 bölüm zaten, bir hafta sonu oturup izlesen hepsini yalar yutarsın.
    bu kadar basit mi yani? kel bi bebe var, buzdan çıkmış, 4 element var, hepsini öğrenmiş, önüne geleni dövmüş, film bitmiş. bariz kızın böyle anlatmış sana, başka türlüsünü düşünemiyorum. bir sinemacı bu seriyi izleyip de bu kadar özet, bu kadar basit, bu kadar kötü filmleştiremez yoksa.
    bana hollywood'dan fırlama, sıfır felsefeye sahip hindu çocukların oynadığı bollywood kırması, full aksiyon bir filmle gelmişsin. bir de sanki hikayeye sadık kalmış gibi üç kitaba bölmüşsün. tuu senin kalıbına, yönetmenliğine, adamlığına. ikinci filmi sinemada izlersem adam değilim. indirip de izlemem belki.
    sevmiyorum seni shyamalan. adını her duyduğumda abdestimi bozuyorum. aang'i kirlettin sen, iki cihanda lekelisin gözümde.
  2. herkesin spoiler'ı bilip izleyemediği film. ikincisi de fight club^:swh^
    knfdn
  3. imdb'ye göre dünyanın en çok "spoil" edilen, yani sondaki sürprizi ifşa edilen filmiymiş. şahsım, yani ben de o spoiler yiyenlerden biriyim mesela.

    ikinci sırada the usual suspects varmış. ondan da spoiler yemiştim. acım büyük valla...

    https://www.imdb.com/list/ls077330476/